Свободно време

Българска песен с номинация за Холивудските медийни музикални награди

Сред носителите на наградата от предишни години са световни имена като Джъстин Тимбърлейк, Лейди Гага

17.11.2021г. / 14 38ч.
Михаела Лазарова
Снимка: личен архив

Снимка: личен архив

Песента I want to live („Искам да живея“) в изпълнение на Борислав Славов и Илона Иванова се класира за финалите на престижните световни музикални награди The Hollywood Music In Media Awards™ (HMMA). Ето тук може да чуете песента

HMMA отличава най-добрата оригинална музика в света от всички визуални медии (филмова индустрия, телевизия, видео игри и други). Сред носителите на наградата от предишни години са световни имена като Джъстин Тимбърлейк, Лейди Гага, Трент Резнър, Марк Ронсън и много други.

Борислав Славов е български композитор на музика за видео игри, носител на множество международни награди. Той е известен с работата си по отличената с наградата на Британската академия (BAFTA) видео игра Divinity: Original Sin 2, а също така и играта Crysis 2, където той работи заедно с именития холивудски композитор Ханс Цимер.

Песента е част от последния му и най-мащабен до този момент проект – саундтрака на играта Baldur’s Gate 3, базирана на игровата вселена Dungeon & Dragons, собственост на американските гиганти Hasbro Inc. & Wizards of the Coast.

Илона Иванова е българска певица, позната от формата „Гласът на България“ сезон 4 (2017 г.) както и от дублирания на български език хитов филм „Мери Попинз се завръща“ в ролята на Мери Попинз. От 2017 г. е артист-солист на „Национален музикален театър“, където участва във всички водещи мюзикълни и оперетни заглавия.

Снимки: личен архив

Коментирай
Свободно време