Свободно време

10 типа колеги, които е по-добре да избягвате

Те са само загуба на време и енергия

23.02.2022г. / 15 34ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Въпреки понякога да си мечтаем за несметно богатство, което ще ни отърве от това да работим, разсейвайки тази своя мечта знаем, че дори много богати работят. Докато те общуват на друго ниво със своите колеги, на нас всеки ден ни се налага да се срещаме с определен тип колеги, които развалят работния климат. Ако работата ни не е пряко свързана с тях, винаги бихме могли да ги избягваме. Но дори и да ни се налага честа комуникация с тях, можем да поставим лични граници.

Вижте 10 типа служители, които не заслужават вниманието ви.

Интригантът – Типичният интригант е усмихнат, услужлив и привидно приятелски настроен. Този тип хора вдъхват увереност, умело манипулират другите за своя лична изгода, но не пропускат да спекулират с получената информация.

Човекът в миналото – В някои фирми все се срещат този тип служители, които винаги са против всякакви иновации в офиса, отдела или компанията като цяло. В случай, че са замесени преките им отговорности, такива колеги няма да спрат да се оплакват и да мрънкат.

5 начина да откриете мечтаната работа

Най-можещият – Самохвалкото често се оказва и един от най-дългогодишните служители на фирмата. Има голямо самочувствие и според него той е обучил голяма част от колегите си – бивши и настоящи. Той наистина вярва, че е незаменим и определено не харесва конкуренцията.

Скъперникът – Бягайте от този тип колега. Той никога не дава пари за рождени дни, винаги се черпи за ваша сметка, но ще брои всяко захарче, което сте си взели от запасите му.

5 причини извънредната работа да не помага на кариерата ви

Вечният оплаквач от всичко – Такъв колега често ще ви завиди, че днес сте усмихнати, защото се радвате на слънцето, на чашата кафе. Той е вечно недоволен от всичко, от всички. Негативната енергия не се разделя с него, а тя лесно се предава на другите, не го забравяйте.

Манипулаторът – Присъствието на такъв човек в компанията винаги е излишно. Манипулаторът може да е любезен с вас, да ви прави комплименти, за да му бъдете винаги в услуга. Може и да ви тормози емоционално. Едно е сигурно, работи по-малко от другите.

С какво се отличават хората, които не могат да бъдат манипулирани

Арогантният – За него няма лични граници. Влиза шумно, често не поздравява и се прави, че не ви вижда, рови в лични чекмеджета и като цяло по всякакъв начин показва неуважение към колегите си.

Свързани статии

Мързеливият – Такива колеги също е добре да се избягват, защото обикновено ги носим на гърба си. Мързеливият служител обикновено има ниски резултати, на служебни срещи той може да е мълчалив или пък да симулира, че върши голям обем от работа. Лошото е, че те винаги някак успяват да се задържат на позицията, която заемат, незаслужено, разбира се.

Инспекторът – За него е важно да проследява кой кога идва, кога си тръгва, какво изпълнява като задължения през работния ден. Инспекторът често е интригант, но може да бъде и от онези тип служители, които нямат амбиции да се развиват.

Шутът – С него понякога може и да ти е приятно да си говориш общи работи. Но този тип колеги не се съобразяват, че могат да прекъснат работата си. Закачките им може да са леко досадни.

Коментирай