Свободно време

Какво изчерпва положителната ни енергия?

Клюките са едно от нещата

01.03.2022г. / 09 06ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Усещането за щастие и вътрешен баланс зависи от редица фактори. Положителната енергия, която си създаваме, приемаме, влияе на нашето качество на живот. От друга страна, знаем, че негативната има разрушително действие. Средата, в която се намираме, хората, с които контактуваме, изчерпват нашата положителна енергия. Но какво друго може да ѝ попречи?

Приемате нещата лично – Всекидневно ни се налага да общуваме с много хора. Понякога без причина настроението е колебливо или пък е провокирано от умора, месечен цикъл, семейни драми. Много малко ни трябва и нечии думи веднага ни засягат твърде лично. Дори не осъзнаваме как по този начин повишаваме още повече нивата си на стрес.

Все още живеете в миналото – Ако то е болезнено, често е задържало много болка, гняв. Миналото краде от нашата положителна енергия и възможността да продължим напред по-щастливи.

Какво подсказва, че не сте добър слушател?

Постоянно се тревожите – Притеснението не решава проблема. От нас зависи да спрем да се тревожим и да предприемем действия за разрешаване на ситуацията, ако може да бъде разрешена. Безпокойството е загуба на енергия.

Клюки и участие в интриги – Има хора, на които денят им не е пълноценен, ако не са чули поне една клюка. Те дори не осъзнават, че обсъждането и създаването на интриги е загуба на положителна енергия. Вместо да насочат усилията си в нещо градивно, те създават за себе си повече негативизъм, занимавайки се с клюки.

Навици, които имат само сродните души

Винаги сте негативни Негативните мисли, постоянният песимизъм, изчерпват нашата положителна енергия и намаляват шансовете ни да бъдем щастливи.

Нездравословно хранене – Има храни, които са ни любими, но определено имат отрицателен ефект върху нашите енергийни нива. Примери за такива са захар и захарни изделия, продукти с бяло брашно, тестени закуски, трансмазнини.

10 типа колеги, които е по-добре да избягвате

Често се оплаквате – Оплакването проектира негативност. Нашата мотивация спада, доброто ни настроение също, но освен това ставаме и нежелана компания за другите. Оплакването по никакъв начин не ни помага, то само разрушава положителната ни енергия.

Свързани статии

Не спазвате дадената дума – без значение на кого какво сте обещали, може дори да е това да изпиете по чаша кафе с приятел, ако няма наистина някаква сериозна причина да отложите дадената дума, това ви създава усещане за напрежение, неудобство, че трябва да се отметнете. Всичко това черпи от енергията ви.

Не може да казвате „не“ – Някои хора се страхуват да бъдат по-директни, когато не им се иска да бъдат част от нечие събитие, когато имат нужда да се погрижат най-напред за собствените си нужди, когато се намират в токсични взаимоотношения. Да се научим да казваме „не“ е навик, който може да ни попречи да пропиляваме своята положителна енергия, за да угодим на другите.

Коментирай