Свободно време

Елдоминвест организира мащабна екоинициатива

Компанията празнува своята 35-годишнина с акция по създаване на нови гори в България

29.03.2022г. / 11 38ч.
Аз жената
Снимка: Елдоминвест

Снимка: Елдоминвест

Известният български производител на електроуреди за дома Елдоминвест отбелязва своята 35-годишнина. По този повод компанията организира национална екоинициатива под надслов „Вие купувате уред от Елдом – заедно засаждаме дърво!“. Мащабната кампания предвижда до края на годината да бъдат засадени нови гори в различни райони на страната.

Тази събота (26.03.2022 г.) се проведе втората от общо шест акции по залесяване, като 10 декара нова гора от дъб и липа бяха засадени до село Камен бряг, област Добрич. Събитието се осъществи с подкрепата на „Североизточно държавно предприятие“, а освен служители и партньори на Елдоминвест, участие взеха и редица доброволци.

Стартът на инициативата „Вие купувате уред от Елдом – заедно засаждаме дърво!“ бе поставен на 19.03.2022 г. със засаждането на 15 декара дъбова гора близо до село Бистренци, област Русе.

В своето еконачинание компанията си партнира с шестте Държавни предприятия към Министерството на земеделието. Също така, всеки желаещ може да участва като доброволец и да допринесе за увеличаването на горите в България.

Елдоминвест Ви призовава – Включете се в инициативата – „Вие купувате уред от Елдом – заедно засаждаме дърво!“. Нека заедно създадем нови гори в България!

Подробна информация за кампанията и форма за записване на доброволци ще откриете на сайта на Елдоминвест: eldominvest.com.

През годините фирмата непрекъснато утвърждава и развива своята екологична насоченост. Уредите с марка Елдом са енергоспестяващи, а за производството им са вложени екологично чисти материали и технологии. Компанията използва енергия от възобновяеми източници и същевременно се стреми към минимални разходи на вода и нулеви вредни емисии.

Като лидер на пазара, Елдоминвест винаги се е стремила към иновации, устойчивост и надеждност във всеки детайл. Компанията пионер първа в страната създава бойлери с емайлирани водосъдържатели и бойлери, работещи с алтернативни източници на енергия.

Уредите с популярната марка Елдом са синоним на качество, висока енергийна ефективност и надеждност. Произведени в България, днес те работят в повече от пет милиона домакинства в страната и в над 35 държави по света.

Коментирай