5 лесни стъпки, с които да оставите добро впечатление за себе си

Как да изглеждате учтиви и уверени за другите

13.04.2022г. / 07 23ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Знаете ли, че според западни проучвания, показването на истински интерес към другите от ваша страна, не само ще ви донесе повече успехи в работата, но и повече приятели, смятат психолози.

Специалистите уверяват, че приятелството заедно с увереността ни прави по-привлекателни, което от своя страна привлича другите към нас.

Вижте няколко лесни стъпки, с които да оставите добро впечатление за себе си.

Кимайте, когато някой разговаря с вас

Кимването, докато другите ви говорят е добър навик, тъй като им показва, че сте ангажирани в разговора. Когато кимнете с глава в знак на съгласие, вашият събеседник разбира, че обръщате внимание на думите му. Разбира се не бива да прекалявате с кимането, тъй като това може да остави грешно впечатление за вас, че сте несигурен човек, който се опитва да се съгласи с всичко казано и няма своя позиция.

16 признака, че сте прекалено добри с хората и това ви вреди

Попитайте хората за мнението им по даден въпрос

Вероятно повечето от нас се колебаят да попитат хората за тяхното мнение или съвет. Обикновено се страхуваме да не притесним някого, или да не ни приемат като некомпетентни. Но търсенето на нечие мнение по даден въпрос, кара другата страна да се чувства оценена, но също така и привлечена към хора, които мислят положително за нея. Много е вероятно и вие да оставите приятно усещане за себе си в другите.

5 начина, по които другите злоупотребяват с нас

Помнете малките детайли

Това, че помним подробностите, създава добро впечатление за нас и показва мило отношение към другите. Представете си, че разхождайки се, някой който ви придружава и е приятна компания за вас ви сподели, че би си купил определена книга, би посетил някоя театрална постановка, че обича шоколадова торта и т. н.

5 вида извинения, които подобряват комуникацията

Как бихте се почувствали, ако вие сте на неговото място и съвсем скоро някой ви изненада, поднасяйки ви някои от тези ваши малки желания? Приятно, нали? Ако текущата ви финансова ситуация ви позволява, помислете за такъв тип изненада или подобен жест.

Свързани статии

Разкрийте своите недостатъци

Е, може би не всички, но не бива да забравяме, че никой не е перфектен и не е необходимо да се преструваме на безупречни. Обикновено несигурните в себе си хора крият своите слаби страни. Ако не искате да изглеждате неуверени в себе си, не се страхувайте от допускането на грешки. Всъщност хората, които са по-склонни да не крият някои от слабите си страни, се приемат като по-честни, по-харесвани и привлекателни.

Не се дръжте така, сякаш знаете всичко на всякаква тема

Всезнайковците никога не са приятна компания за общуване. Погрешно този тип хора смятат, че като изкажат мнение на всяка тема ще създадат добро впечатление за себе си. По-скоро желанието им да изкажат мнение е вид прикриване на несигурността им.

Обикновено хората, които имат всички отговори, се възприемат като манипулативни.

По материали от brightside.me

Коментирай