Свободно време

4 камъка за сезона на Близнаци за всяка зодия

Имат силна енергия

23.05.2022г. / 14 07ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

На 21 май настъпва сезонът на зодиакалният знак Близнаци. Той ще продължи до 20 юни. Управляваща планета на този знак е Меркурий. Близнаците са забавни, енергични, много любознателни, обичащи флирта.

Те са въздушен знак, който отговаря за комуникацията и себеизразяването. С настъпването на сезона на Близнаците, за нас настъпва силен период, в който освен че можем да станем по-добри слушатели, можем да поработим върху това как изразяваме себе си. 

Камъни за всяка зодия, борещи негативната енергия

През сезон 2022 на Близнаци, планетата Меркурий ще бъде ретроградна. Това може да ни накара да се усещаме по-бъркани, напрегнати, да вярваме, че всичко, което е в застой ще си остане така.

Когато една планета е ретроградна, тогава е време да спрем, да се опитате да се свържем със себе си и да се фокусираме върху онези неща, които са ни сигурни и ясни. 

5 камъка за повече успех и пари

Разбира се, през сезона на Близнаци, без значение под кой зодиакален знак сме родени, може да се доверим на 4 камъка с невероятна положителна енергия. Да ги декорираме в дома си, да ги носим като бижу или като малко парче в чантата си. Вижте кои са. 

Талисмани за късмет за зодия Близнаци

Ангелит

Камък, който се свързва с гърлената чакра. Подходящ е за стимулиране на комуникацията, себеизразяването, както и на тимусната жлеза, известна още като жлезата на щастието. Близнаците са известни като едни от най-приказливите в зодиака. По време на техния сезон, ако ни липсва достатъчно смелост да заявим позицията си, ако ни липсва самочувствие, можем да се доверим на камъка ангелит. 

Камъни за положителна енергия в дома според фъншуй

Смарагд 

Красив зелен камък. Зеленият цвят стимулира сърдечната чакра. Това го прави чудесен камък за стимулиране на любов и грижа към себе си, за подобряване на романтичните взаимоотношения. Но не бива да забравяме, че зеленият цвят се свързва и с парите, спокойствието и баланса. 

Тулит

Той е по-малко известен камък, който ни помага да изградим положителна връзка със себе си и с другите. Тулитът е по-малко камък на себелюбието и повече за взаимоотношенията с другите. Този камък също се свързва със сърдечната чакра. Според някои западни източници, камъкът в красиви цветове спомага за баланса на кръвното налягане, облекчава главоболието. Помага ни, когато трябва да говорим пред хора, имаме важна среща, искаме да намалим напрежението. 

Кой е вашият талисман според зодията?

Цитрин

Още един прекрасен камък за сезона на Близнаците. Цитринът привлича късмета и ни помага да реализираме целите си. Освен това се смята, че привлича и паричния поток. Той елиминира негативната енергия край нас. Камъкът се свързва с чакрата на слънчевия сплит, като повишава не само нашата увереност, но и креативност. Както знаем, Близнаците  имат много въздушна енергия, но цитринът ще балансира това с енергията на огъня, която е типична за зодиакалните знаци Лъв, Овен и Стрелец. Така ще успеем да бъдем в хармония. 

Коментирай