Свободно време

Защо да изберете да ползвате услугите на застрахователен брокер?

25.08.2022г. / 09 30ч.
Аз жената
Снимка: istock

Снимка: istock

Тази професия превъплъщава финансов съветник, специализирал в тази област. Той е ваш посредник при представянето и събирането на оферти съобразно вашите изисквания и потребности за застрахователните продукти, като гражданска отговорност, каско, здравна застраховка и други. Ако действате без него и неговата помощ, ще намирате главно генерални разновидности, които може и да не ви влязат в полза или да не бъдат толкова всеобхватни.

Неговата работа не е да ви продаде застраховката на някоя фирма. Много е полезно някой да ви предпази от злонамерени търговци. Той получава възнаграждение от дружеството, когато сделката се сключи, независимо кое е то, затова и не излиза скъпо. По тази причина той работи напълно самостоятелно и посредничи с множество застрахователни компании.

Как да изберете правилните посредници?

Подборът на застрахователен брокер е доста важно начинание, защото един добър такъв ще допринесе изключително много особено на фирма. Той ще помогне за балансирането на разходите за застраховки, като в същото време ще допринесе за максималното покритие от необходимите ви видове застраховки и покрития. Ще ви информира за тенденциите на пазара и потенциалните рискове. Специалистите от I&G Brokers селектират основните фактори, на които трябва да се обръща внимание при вземането на решение:

  • Колко голям е екипът, дали ще удовлетвори специфичните ви нужди и за колко време;
  • Взаимоотношения и партньорства със застрахователи. С добра репутация ли се славят в индустрията си, имат ли им доверие;
  • Ресурсите, до които има достъп брокерът и обхватът му от възможности, с които да ви помогне;
  • Законово регулиран ли е от институциите – етично и прозрачно ли си вършат работата;
  • Препоръки и отзиви на предишни клиенти и има ли случаи като вашия.

Най-важното е просто да питате брокера си дори и за основни въпроси. Ако ви отговаря точно и ясно на всички или на повечето въпроси поне, то значи е компетентен в областта и върши работата си с удоволствие. В част от дружествата определят служител, който работи персонално с вас за да ви обслужва и да ви информира своевременно.

Защо е по-добре да се доверите на услугите на застрахователен брокер?

В днешния динамичен и несигурен начин на живот винаги е от полза да има някой, който да ви помогне с проблем, свързан със застраховането. Някои посредници предлагат специални продукти, като обединени застраховки, които могат да отговарят на вашите нужди. Един професионалист ще използва своето експертно знание, за да ви ориентира към рискове, които не са покрити в застраховката. Освен да ви помогне за добавяне на покрития в застраховката, може да го направи също за премахване и за правилното изчисляване на цената, за да не плащате ненужно.

При работа с брокер, можете да продължите да се консултирате с него дори след приключване на сделката. Вие можете да се свързвате по всяко време и по всякакви начини (на живо, чат, телефонен разговор). Всеки е способен само на два клика да се свърже с когото и да е без проблем. Благодарение на интернет по всяко време можете да получите пояснение от своя брокер чрез онлайн комуникация.

В крайна сметка, е много по-разумно да изберете да работите с такъв професионалист, защото така си спестявате време от проучвания, получавате по-качествена застраховка, а дори не е толкова скъпо.

Коментирай