Свободно време

Ретрограден Меркурий на 9 септември – обръщаме внимание на връзките си

Ето какво ни очаква

09.09.2022г. / 15 35ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

На 9 септември настъпва третата ретроградна фаза на Меркурий. Планетата на мисълта и комуникацията ще бъде ретроградна до 2 октомври. Меркурий ще бъде ретрограден във въздушния знак Везни и ще се върне обратно в земния знак Дева на 23 септември.

Докато Меркурий преминава през Везни, може да забележим, че на преден план излизат въпроси, свързани с нашите взаимоотношения и как взаимодействаме с другите. Докато ретрограден Меркурий преминава през Дева, фокусът ще бъде върху баланса между професионалния и личния живот и нашето здраве, особено нашите навици, свързани със здравето.

Любовен хороскоп за септември

Периодът на ретрограден Меркурий е време, когато енергията преминава към вътрешно състояние, което ни позволява да влезем навътре и да се вслушаме в собствения си вътрешен свят. Също така ни насърчава да се замислим и да погледнем назад към миналото, преди да продължим напред.

Тъй като Меркурий се смята за планетата на мислите, комуникацията, технологиите и пътуванията, неговата ретроградна фаза понякога може да създаде забавяния, нерешителност, злополуки и неправилна комуникация.

Какви послания може да се опитва да ни предаде Меркурий? Ако се чувствате объркани, разконцентрирани или летаргични по време на неговата ретроградна фаза, най-добре е да помислите върху минали събития, да си дадете време за размисъл, да не бързате да действате и да изчакате неговата ретроградност да приключи или да се изравни със Слънцето. Тогава ще имате повече яснота.

Таро карти за септември за всяка зодия

На 22 септември, когато Меркурий и Слънцето се изравняват, внимавайте за знаците, които идват по пътя ви, обръщайте внимание на всички, които Вселената изпраща.

Септемврийският ретрограден Меркурий започва ден преди пълнолунието в Риби. Енергията на Риби обича да тече в ритъм и хармония. Тя ни вдъхновява, активира всяка емоция в тялото ни. В комбинация с енергията на Меркурий е възможно да се почувстваме по-несигурни и неуверени в каква посока да продължим. Много по-лесно ще ни бъде да се отдадем на своя поток енергия, отколкото да се борим с него. Да се отпуснем, да бъдем по-пасивни.

Тъй като Меркурий се движи през Везни от 9 до 22 септември, това може да подчертае нашите взаимоотношения. Възможно е стари такива да се върнат в живота ни по някакъв начин или може да почувстваме необходимост да оставим някои отношения в миналото. Може също така да се чувстваме объркани или нерешителни относно определена връзка в живота си.

Женски хороскоп за септември

След 23 септември, когато планетата ще премине в Дева, може да се наложи да обърнем внимание на мотивацията зад ежедневните си навици, особено навиците, които са свързани с нашето здраве и благополучие.

Въпреки че Меркурий завършва ретроградната си фаза на 2 октомври, до 16 октомври ще му е нужно време, за да се върне в нормалния си ритъм.

След това на 29 декември очакваме неговата последна ретроградна фаза за 2022 година, но енергията на ретроградността може да започне да се усеща още на 12 декември, отбелязват западни астролози.

Снимка: iStock

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
ко ( преди 1 година )
0 rate up comment 1 rate down comment
anonimen ( преди 1 година )
obarnalis me odavna ne si li liciiiiiii a i neka nekoi ora da ne placat kato vdoviciii aaa
отговор Сигнализирай за неуместен коментар