Свободно време

Меркурий в Стрелец – думите стават опасни

За какво да внимаваме

18.11.2022г. / 12 03ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

На 17 ноември Меркурий премина в знака на Стрелец. Там той ще се задържи до 6 декември. Тъй като това е планета на комуникацията, сега определено няма да се притесняваме да казваме онова, което ни е наум, да споделяме мнението си.

Експанзивният Стрелец може да бъде съкрушителен за ориентирания към детайлите Меркурий, защото малките неща могат да станат непропорционални и думите стават по-значими от обикновено. А докато Меркурий е в този зодиакален знак, можем да се радваме и на положителна енергия, успявайки да разширим мислите си.

Венера влиза в Стрелец на 16 ноември – любовта става забавна

Стрелецът е визионер, обича да действа, а Меркурий отговаря за думите, комуникацията. Тази комбинация може да доведе до това да говорим прибързано, да кажем нещо грубо, да изречем неща, в които няма истина. Стрелецът винаги е насочен към бъдещето, а Меркурий определено ще подкрепи неговите визии.

Стрелецът е известен с това, че обича приключенията, вълненията, а когато Меркурий се присъединява към него, ние сме по-ентусиазирани с думите, уверени в посланията и страстни в дебатите. В желанието си да намерим отговорите на най-големите въпроси в живота, не бива да забравяме да ценим различните гледни точки.

3 зодии, склонни да забиват нож в гърба

Много е важно да мислим и след това да говорим, когато Меркурий е в Стрелец. Защото е възможно да сме по-напрегнати на моменти, да има проблем в комуникацията, да преувеличаваме някои ситуации. Стрелецът не се страхува да говори, затова трябва да сме внимателни, тъй като конфликти не са ни нужни.

Как да се предпазим от лоши очи?

От друга страна, сега нашите възможности са неограничени и можем да разширим хоризонтите си, да мислим за нови идеи, надграждане на себе си, да планираме пътуване, да започнем нова работа. Желанието ни да научим нещо ново и полезно за нас, се повишава.

Влиянието на Стрелец ни прави по-склонни да се фокусираме върху по-голямата картина, вместо да затъваме в детайлите. Ако съумеем да сме разумни в комуникацията, може да ни забележат с хубаво, а не с лошо поведение и арогантност.

Снимка: iStock

Коментирай