Свободно време

Камъни за намаляване на безпокойството

За повече хармония

10.01.2023г. / 15 31ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

В ежедневието си общуваме с много хора, имаме различни преживявания. Някои ни носят положителни емоции, докато други са източник на безпокойство. Стресът в малки количества може да е полезен, но ако е чест гост в живота ни, определено това се превръща в пречка за нас. Хубавото е, че можем да си върнем баланса, благодарение на няколко красиви камъка. Кои са те?

Аметист

Аметистът като камък, който може да влияе на настроението, се появява още в древногръцката митология. Днес за успокояващите способности на лилавия камък се смята, че могат да повлияят при безпокойство, тревога, трудност при фокусирането на мисълта. Ако се чувстваме несигурни относно предстоящо решение, аметистът може да ни помогне. Това е камък, който балансира коронната чакра, създавайки усещане за мир и яснота и отблъсква негативните енергии на неувереността в себе си. Може да го носим под формата на бижу, да медитираме с него, да го декорираме в дома си.

Какво се променя, когато елиминирате токсични личности

Розов кварц

Това е камъкът за всичко, свързано с любовта. Той подхранва любовта, която изпитваме към себе си, особено за това да съчувстваме на самите себе си в моменти на безпокойство. Понякога, когато се съмняваме в себе си и в успеха си, ние се поставяме в заешка дупка. Не смеем да излезем от нея. Как можем да ползваме розовия кварц? Чудесен е за гуа ша масаж или масаж с ролер за лице. Просто си осигурете един от тези два бюти аксесоара, които да са направени от розов кварц. Масажът с тях подпомага и лимфния дренаж, намалявайки възпалението, но също така розовият кварц допринася за това да се чувстваме спокойни.

Изтеглете карта и вижте каква богиня сте

Аквамарин

Невероятно красив, напомнящ за океана, наричан и камъкът на русалките. Аквамаринът „отмива“ безпокойството и токсичността причинена от стрес, негативни хора, осигурява емоционална яснота, така че да се чувстваме уверени. Помага ни да се разделим с миналото. Аквамаринът ни позволява да „пробием облаците“ и да видим ясно къде се крият трудностите и как да ги разрешим. Подходящ камък е за медитация, за носене под формата на бижу или просто да го подържим за кратко време в ръцете си. Помага за баланса на емоциите, елиминиране на безпокойството.

Свързани статии

Тигрово око

Ако работата често ви кара да се усещате напрегнати, не забравяйте за тигровото око. Още един камък, който спомага за намаляване на безпокойството, но също така се смята, че повишава емоционалната ни сила за преодоляване на трудности, конфликтни ситуации.

Тест с котки разкрива личността ви

Цитрин

Известен е като камъкът на парите, но също така неговата слънчева енергия прогонва негативните, стресиращи и тревожни чувства, оставяйки доза позитивизъм. Цитринът ни помага да усилим положителната енергия. Когато ни се налага да вземем определено решение, цитринът помага да върнем емоциите си в баланс, давайки ни увереността, че сме на прав път. Можем да го декорираме в дома си, за да добави повече усещане за топлина и безгрижие, но също така е подходящ и за носене под формата на бижу.

Коментирай
2 rate up comment 0 rate down comment
... ( преди 1 година )
1 rate up comment 0 rate down comment
... ( преди 1 година )
neuverenost se poiaviava kogato sum v nepoznata teritoria .neizvestnoto me pla6i i stresira
отговор Сигнализирай за неуместен коментар