Свободно време

Най-романтичните градове в Европа

Подарете си незабравимо пътешествие с любим човек

14.02.2023г. / 08 08ч.
Мария Василева
Снимка: istock

Снимка: istock

Според една поговорка пътуването е единственото нещо, за което харчим пари, но ни прави по-богати. Опознаването на нови градове и култури може да ни помогне да забравим за проблемите си, да оценяваме повече това, което имаме и да презаредим батериите си. А какво по-хубаво ако сме напът с любим човек? В следващите редове ви предлагаме една малка селекция на най-романтичните градове в Европа. Ето ги и тях:

Прага

Започваме нашата класация с един град, който вероятно бихте подминали. Но столицата на чешката република пленява с красота, която може да съперничи дори и с Париж и атмосфера, която е уникална за самата нея. Този град е останал относително недокоснат от векове, а неговите средновековни, ренесансови и барокови стилове са добре запазени. От спиращите дъха гледки към Пражкият замък до разходката ръка за ръка по Карловия мост от 14-ти век, цялата атмосфера ще ви очарова и плени. Задължително посетете и астрономическия часовник, чиято изработка е много сложна и интересна. Ако пък сте любители на пивото, незабавно посетете някоя местна бирария, където да се насладите на едни от най-качествените напитки.

Флоренция

Според мнозина, именно Италия е родината на Свети Валентин. Безспорно, тази страна е синоним на романтика и там можете да се насладите на прекрасно вино, вкусна храна, културни забележителности и пленителна история. Флоренция е родният град на Ренесанса и точното място, където да се насочите за вашия меден месец или романтична почивка. Непременно опитайте от вината от близката Тоскана, наслаждавайки се на произведения на изкуството от Микеланджело и Ботичели. За да са спомените ви още по-незабравими, настанете се в квартал Олтарно и непременно се полюбувайте на залеза и гледките, които се разкриват към града.

Париж

Няма как да подминем този град. Неслучайно Париж е наричан „градът на любовта“. Декадентска храна, сложни архитектурни стилове, вплели в себе си вековна история, Айфеловата кула и какво ли още не. Този град безспорно е създаден, за да му се любувате и да се наслаждавате на удоволствията от живота, за предпочитане под ръка с любим човек. Със сигурност в този град няма как да скучаете, а пространството на всеки ъгъл е изпълнено с изкуство и култура. Тук можете да посетите едни от най-известните музеи в света, а вечерта се разходете по малките улички, просто така, без план и посока. Ако посетите града през пролетта, занесете закуска и хапнете вкусно на тревата, пред Айфеловата кула. Париж ще ви накара да се влюбите в него и да се завърнете отново.

Рим

Още един град в романтичния ни списък. „Вечният град“ безспорно крие приключения зад всеки ъгъл. Ако искате да се насладите на художествени шедьоври, древна история и невероятна кухня, Рим е вашият град. Пожелайте си нещо и хвърлете монета във фонтана Треви, като така ще си гарантирате връщането в града а защо не и романтично предложение за брак? Хапнете вкусно истински италиански сладолед, пица, а след това се разходете и създайте незабравими спомени.

Знаете ли, че в Рим има музей на пастата?

Лисабон

Разположението на града някога е привличало търговци и заселници, но към днешна дата този град може да ви очарова с културно разнообразие и архитектура. Неслучайно можем да го наречем един от най-интересните градове в Европа. Той е подходящ както за любителите на модерната кухня, така и за традиционалистите. Ако пък искате да усетите истинската му атмосфера, непременно посетете някои от многото малки семейни ресторантчета. Лисабон предлага на любителите на нощния живот и цял квартал, изпълнен със заведения и жива музика. През деня пък можете да посетите Зоологическата градина, Паркът на нациите, Океанариумът и още куп други забележителности. Със сигурност ще искате да споделите прекрасните си впечатления от Лисабон с любим човек.

Коментирай