Свободно време

Изборът на цветове в облеклото говори много за личността ви

Цветовете подсказват за характера и темперамента

26.03.2023г. / 07 38ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Всеки има свой индивидуален вкус в избора на цветове в облеклото. Не е случайно, че избирате конкретни цветове или че винаги клоните към определена гама. Невинаги се обличате в едни и същи цветове, но в повечето случаи имате предпочитания спрямо тях.

Как цветовете в спалнята могат да повлияят на съня?

Изборът на цветове в облеклото говори много за личността. Той е несъзнателен израз на вътрешни характерни черти от натурата, нагласите и разбиранията ви, темперамента ви, които оказват влияние върху това с какви нюанси предпочитате да се представяте пред другите.

По какъв начин цветовете в облеклото издават каква е личността ви?

Червено – страстна и романтична натура

Червеното е символ на страстта. Не е случайно, ако избирате именно него и сте пламенна натура, която действа със страст във всичко, не само в любовта. Романтичните личности често избират дрехи в червен цвят или добавят червени акценти в облеклото си.

Черно – власт и сила на характера

Черното е силен и категоричен цвят, който подсказва властна личност, която знае какво иска и не се страхува да го постигне. Хората със силни характери и его са по-склонни да носят черно. То преобладава в гардероба им.

Цветове, които правят всяко помещение по-просторно

Зелено – креативност и любознателност

Хората, които обичат зеленото и често го избират в облеклото си, са креативни личности, пълни с идеи. Любознателни са към света и хората в него. Това е цветът на природата и не е случайно, че ви привлича, ако сте любознателни към света и многообразието от личности и натури в него. Много често такива хора са успешни в работата и връзките си.

Сиво – сливане с тълпата

Сивото е неутрален цвят. То подсказва желание да не бъдете забелязани, да не се откроите отявлено от другите. Интровертите често избират сивото за основен цвят в облеклото си. Такива личности предпочитат да не се набиват на очи, а да останат слети с тълпата. Подходящо е и в офис стила, ако работите в корпоративната сфера.

Кои цветове ще ви донесат късмет според деня на раждане

Синьо – отборен играч

Синьото е един от най-подходящите цветове, които да изберете за интервю за работа. То подсказва, че сте сериозна личност, която е отговорна към ангажиментите си и че определено сте отборен играч.

Бяло – добра организираност

Хората, които предпочитат да носят бяло като основен цвят в облеклото си, са надеждни и добре организирани. Животът им е подреден по план, който следват. Не допускат изненади, които да объркат целите им. Постигат всичко, което са си наумили и се радват на успех в работата и личния живот.

Стилни маникюри в червени цветове (галерия)

Лилаво – склонност към крайности

Лилавото е наситен цвят, който подсказва за личност, склонна към крайности. Те се проявяват в различни сфери от живота, както в работата, така и в отношенията. Хората, предпочитащи лилавото като основен цвят в облеклото си, действат със замах, често без да мислят, заради което впоследствие могат да съжаляват. Тези личности са импулсивни и непредсказуеми.

Коментирай