Свободно време

11 лесни стъпки за разгръщане на женската енергия

Бъдете в мир със себе си

23.11.2023г. / 09 00ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Женската енергия е уникална. Тя е толкова обширна, цветна, вълнуваща. Тя е движение, жестове, смях, любими вкусове, аромати, отдаване на любов, емпатия. Но женската енергия е и смелост, себеуважение, мотивация. Понякога е трудно да постигнем баланс във всичко това. А във всяка жена има мъжка енергия, както и във всеки мъж женска.

Има дни, периоди, в които не се чувстваме на сто процента себе си и това е нормално. Но всеки ден, с малки и лесни стъпки, бихме могли да поддържаме или пък да разгърнем своята женска енергия. Хубавите книги, посещаването на театър, кино, опера, балет, смехът, елиминирането на отрицателни личности от живота ни, са само част от това. Вижте още 11 стъпки за вашата женственост.

1. Медитирайте – Медитацията е най-добрият начин да се свържете отново със себе си и да се освободите от нежеланите мисли и чувства.

2. Прекарвайте повече време сред природата – Особено ако емоциите ви не са в баланс. Смята се, че Майката Земя е свързана с женската енергия повече от всичко. Зеленината, уханието на цветята допринасят за това да се чувстваме щастливи и спокойни.

Женска енергия, която мъжете усещат

3. Отдайте се на творчески занимания – Творческата енергия може да бъде изразена по много начини, като танци, рисуване, пеене, писане и всеки друг начин на артистично изразяване.

4. Емоционално изразяване – Докато мъжествеността се определя от логиката, емоциите се изразяват чрез женствеността. Много е важно да не игнорираме чувствата си, а да показваме своите емоционални страни, без това разбира се да ни пречи да водим нормален начин на живот.

5. Себетрансформация – Понякога тя може да бъде трудна, защото изисква определено излизане от зоната на комфорт.

Възстановяваща маска за коса с кокосово масло и арган

6. Танцувайте – Танцът е мощна практика за себеизразяване, без значение дали танцувате когато сте сами със себе си или пък сте решили да се запишете на някакъв вид танци.

7. Бъдете готови да получите – Женската енергия получава първо от любовта към себе си. Има жени, които се стесняват, изпитват дискомфорт и показват това, когато някой им прави комплимент, когато им поднесе изненада, иска да плати сметката в ресторанта. Това означава, че те не мислят, че заслужават всичкото това внимание и любов. Събудете женската си енергия и бъдете готови да получавате, защото заслужавате.

8. Бъдете в мир със себе си – Вътрешният мир ни помага да се свържем със себе си, да повишим нивото на увереност в нас.

Вдъхновяващи цитати от Луиз Хей

9. Погрижете се за пространството край вас – Работното ви място и особено дома ви. Помислете за декорации, цветове, материи, ухания, спално бельо и т. н. Всичко това може да повлияе положително или отрицателно на вашето настроение, нагласа и женска енергия.

Свързани статии

10. Изградете връзка с животните – Животните могат да ни помогнат да живеем живота така, както искаме. Те ни зареждат с положителна енергия, правят ни по-грижовни, а грижата е женска енергия. Ако нямате възможност да отглеждате куче или коте, помислете за друг домашен любимец или пък ако имате възможност помагайте на животни в беда.

11. Променете грижата за себе си – Помислете как се грижите всеки ден не само за духа, но и за тялото си. Дали спортувате редовно, дали грижата за кожата ви е достатъчна, как се храните. Кога бе последният път, в който се поглезихте с масаж, посещавате ли сауна, кога вашият козметик или дерматолог се погрижи за комфорта и красотата на лицето ви. Как се грижите за косата си. Всичко това е част от женската енергия.

Снимка: istock

Коментирай