Свободно време

Меркурий влиза в Рак на 27 юни – важно е да внимаваме на кого се доверяваме

Комуникацията става емоционална

27.06.2023г. / 15 18ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

На 27 юни Меркурий преминава в знака на Рак. Той ще се задържи така до 11 юли. Когато планетата на комуникацията е в този воден знак, ние преминаваме от желанието за количество към нуждата от качество по отношение на информацията, към която сме привлечени. Сега мислим, говорим и приемаме информация на по-дълбоко, по-инстинктивно ниво.

Имаме по-малко интерес към това, което е универсално, и повече към това, което ни засяга лично и това, което засяга близките ни хора. Мислите ни са оцветени от емоциите ни, което пречи да бъдем обективни.

Женски хороскоп за юли

Докато Меркурий е в Рак, ние се нуждаем от интимна среда, за да изразим напълно себе си. Ако се занимаваме с творчество под някаква форма, този транзит ще ни помогне в тази посока.

Освен за творчески проекти, Меркурий в Рак е подходящ и за задълбочаване на връзките ни със себе си и тези, на които държим. Също така, в този воден знак интуицията надделява над логиката. Когато Слънцето (Слънцето сега е в Рак) и Меркурий са в съвпад, това ще ни донесе повече яснота и прозрение. Има оптимизъм във въздуха.

Това е период за планиране, наваксване на отговорностите и извършване на промени в ежедневието ни, за да насърчим ефективността си. Тъй като Сатурн прави тригон към Меркурий и Слънцето, това може да ни помогне да работим по-бавно, да работим по-умно.

Таро карти за юли за всяка зодия

Приблизително веднъж на всеки девет месеца Меркурий навлиза в Рак и може да причини емоционален хаос в начина, по който общуваме помежду си, независимо от зодията ни. С Меркурий в Рак това ще засили въздействието на всички наши комуникации, независимо от звездния ни знак.

С други думи, това ще повлияе или на важността на комуникацията в работата, в семейството, приятелите, или във връзка с парите и финансите. Независимо дали е свързано със семейството, вашия любовен живот или кариера, всичко може да стане много емоционално заредено.

Също така ще бъде важно да помислим дали хората, към които сме решили да се отворим, заслужават нашето доверие. Тъй като Меркурий е планета не само на комуникацията, но и на мисълта, възможно е да премисляме твърде много нещата, които ни се случват, а това да доведе до психическа умора.

Снимка: iStock

Коментирай