Свободно време

Излиза вторият том от комикс поредицата на Киану Рийвс „BRZRKR“

BRZRKR е най-продаваният авторски комикс дебют за последните 30 години

07.07.2023г. / 15 47ч.
Аз жената
Излиза вторият том от комикс поредицата на Киану Рийвс „BRZRKR“

BRZRKR е комикс дебютът на холивудската звезда Киану Рийвс. Той създава комикса в съавторство с номинирания за Eisner Award Мат Киндт и художника Рон Гарни и тримата превръщат BRZRKR в най-продавания авторски комикс дебют за последните 30 години.

Сега Artline Studios издават на български втория том броени дни преди фестивала за попкултура Aniventure Comic Con 2023. BRZRKR бързо се превърна в хит сред комикс феновете на екшън сюжети. „BRZRKR на Киану Рийвс е хипернасилствена наслада“, споделят The A.V. Club за поредицата. Тя разказва за битката на един безсмъртен воин през вековете.

Полусмъртен и полубог, прокълнат и подчинен на инстинкта да разрушава, мъжът, известен просто като Б, отново започва да се скита по света в „BRZRKR: том 2“. След поредица експерименти и мисии спомените за неговия произход ще бъдат окончателно възстановени. Но какво вещае това разкритие за бъдещето му? Дали Б най-сетне е намерил истинската свобода? Може би, но дали правителството на САЩ би изоставило най-ценния си актив? Отговорите ще бъдат разкрити между страниците на тази симфония на разрушението.

Идеята за BRZRKR се появява преди повече от 5 години по време на среща между Рийвс и издателя му BOOM! Studios. Тогава актьорът споделил идеята си за персонаж, който удря хората право през гърдите и къса крайници. Издателите от BOOM! веднага го попитали дали е обмислял да реализира идеята в комикс и кратко след това проектът бил задействан.

Светът на BRZRKR не приключва с третия том на поредицата. През 2021 г. беше обявено, че Netflix ще си партнират с Киану Рийвс за разработването на игрален филм и аниме по комикс поредицата с идеята самият Рийвс да участва във филма или да го режисира.

Киану Рийвс, Мат Киндт и Рон Гарни предефинират границите на бруталното насилие в комикса „BRZRKR: том 2“, който преплита история и екшън и изследва тъмните кътчета на човешкото.
---
За авторите:

Киану Рийвс, емблематичната звезда от филми като „Джон Уик“ и „Матрицата“, е създателят и съавтор на BRZRKR. Рийвс е знаменит актьор, чиято 35-годишна филмова кариера е пожънала огромен успех в боксофиса. BRZRKR, първият му комикс, става най-продаваният авторски комикс дебют за XXI век и получава най-голямото финансиране в Kickstarter за подобен проект.
Мат Киндт е автор и художник на комикси и графични романи, които са бестселъри на New York Times, както и сценарист на номинирания за Eisner Award Grass Kings на BOOM! Studios. Работил е също по хитови заглавия на Dark Horse Comics, DC Comics, Marvel Comics и Valiant Comics. Печелил е наградата за дизайн на книга PubWest, номиниран е за шест награди Eisner и шест награди Harvey (с една победа). Творбите му са публикувани на френски, испански, италиански, немски и корейски.

Коментирай