Свободно време

Ретрограден Юпитер в Телец на 4 септември - време е за разширяване на благата

Ще направим и някои равносметки за близкото минало

04.09.2023г. / 16 46ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

На 4 септември, Юпитер става ретрограден в знака на Телец. Така ще се задържи до 30 декември 2023 година. Юпитер е планетата на експанзията, така че докато се движи ретроградно, има тенденция да разгръща въпроси, които се нуждаят от нашето внимание.

Какво може да очакваме от тази ретроградност?

Древните астролози са вярвали, че когато една планета навлезе в ретроградно състояние, тя може да ни напомни за неща, които са в сянка и които иначе не забелязваме. Юпитер е известен и като планета на късмета, светлината. Както може да помогне за разширяване на добрите възможности в живота ни, мечтите ни и изобилието, така може да изведе на преден план и онова, което обикновено „замитаме под килима“. 

Месечен хороскоп за септември

Ретроградният Юпитер може просто да извади тази част от това на повърхността за нас. Да освети сенчестата страна на ситуация, с която сме се сблъскали, или върху връзка. Когато нещата се разширяват, това ни позволява да видим и по-голяма перспектива пред себе си, но и повече истини. Но сега, каквото и да се разгърне пред нас до 30 декември ще бъде важно да се взираме по-дълбоко. Възможно е да придобием нова перспектива или да видим нещата от друга гледна точка. Обикновено, денят, в който една планета започва ретроградното си движение е особено силен енергийно. 

Ретроградният Юпитер в Телец ще разшири това, което трябва да привлече вниманието ни, но е вероятно финансовото ни състояние също да бъде подчертано. Както знаем, Телецът е знак, за който изграждането на финансова сигурност е много важна. До 30 декември бихме могли да направим някои планове за бъдещето, особено когато става въпрос за нашите финанси.

4 китайски зодии ще имат повече късмет в любовта през септември

Енергията на Юпитер благоприятства сигурната, солидната и стабилна организация и растеж, така че ще бъде важно да мислим позитивно, когато става въпрос за парични въпроси. 

Ретроградният Юпитер в Телец също може да повлияе на чувствата ни за самооценка и стойност. На какво избираме да дадем стойност? 

Таро карти за септември за всяка зодия

Когато една планета се движи ретроградно, тя винаги иска от нас да погледнем назад към миналото, за да оценим и преразгледаме неща, които все още се нуждаят от нашето внимание. Периодът, който ще преразгледаме в този ретрограден Юпитер, е от около май до септември 2023 година. Сега ще получим повече прозрения и яснота. 

Снимка: istock

Коментирай