Свободно време

Кои сирена с кои сладка си подхождат най-добре

За повече вкус

14.09.2023г. / 12 02ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Храната е удоволствие. Понякога толкова бързаме със спазването на срокове, приготвянето на вечерята за семейството ни, че забравяме да се наслаждаваме на вкуса и качествата на храната. Когато сме на работа хапваме нещо набързо, а вечер се стараем да приготвяме също нещо бързо, тъй като сме уморени от натоварения ден.

10 рецепти със сирене

Е, има как да сложим на масата си вкуснотии, чието приготвяне отнема малко от времето ни. Сирена с подходящи сладка, хубав хляб и може би паста за основно или пък свежа салата. Ако обичате сирена, вероятно си имате любими.

Вижте няколко идеи с кои сладка си подхождат особено добре.

Сладко от череши – опитайте с проволоне, бри, камамбер, котидж сирене, кози сирена. 

Сладко от ябълки – комбинира се чудесно с моцарела, кози сирена, сирене фонтина.

Сладко от кайсии – подхожда си с пармиджано реджано или пекорино сардо.

Сладко от къпини – обича компанията на камамбер, прясно козе сирене куоре ди капра или фета сирене.

Подправки и храни – как да ги комбинираме за вкусни ястия

Сладко от касис – сервирайте с фета, пармезан, чедър.

Сладко от боровинки – може да сервирате с кози сирена.

Лимонов конфитюр – с него и рикота, бурата, робиола и маскарпоне се получава интересна комбинация.

С какво да заместите вредните съставки в сладкишите

Сладко от смокини – вкусно е със сирене бри, ементал, моцарела, фета.

Портокалов конфитюр – подхожда си с горгондзола, но и с леки сирена, като рикота, камамбер и маскарпоне.

Сладко от праскови – обича компанията на горгондзола, пекорино сардо.

Сладко от круши – не пропускайте да го консумирате в комбинация с бри, горгондзола, пармезан, пекорино.

Сладко от сливи – подхожда си с козе сирене, гауда.

Рецепта за лесна панировка

Сладко от малини – нежното малиново сладко има нужда от пармезан и бри.

Сладко от ягоди – сервирайте със сирене азиаго и прясно сирене робиола.

Мармалад от лук – много е вкусен в комбинация с рикота, рокфор, грюер, бри, чедър, горгондзола, камамбер.

Снимка: istock

Коментирай