Свободно време

Тест: Какво ви пречи да постигнете мечтите си?

Вижте какво ви спира по пътя към осъществяването им 

12.12.2023г. / 19 30ч.
Мария Василева
Снимка: iStock

Снимка: iStock

Със сигурност докато е млад, всеки от нас мисли, че животът е безкраен и че има време, за да постигне всичко, за което е мечтал. Но годините минават и ние лека-полека разбираме, че може би това няма да се случи. Нямате време, желание или пък достатъчно финанси?

Направете този кратък тест и вижте какво ви пречи да постигнете мечтите си.

Изберете картина и разберете повече за себе си.

Картина номер 1

Самоувереност 

Увереността е като невидим ореол, който не всеки може да види, но със сигурност всички могат да усетят. Често пъти когато премисляте живота си, вие се чудите защо постоянно попадате в едни и същи ситуации и защо сякаш не можете да се измъкнете от повтарящия се цикъл. Каквото и да смятате, колкото и оправдания да си измисляте, истината е само една – липсва ви самоувереност. Сякаш самите вие не вярвате в себе си и в собствените си способности. Как очаквате тогава съдбата и Вселената да ви помогнат? За да постигнете всичко, което искате, имате нужда от подкрепата само на един човек – и това сте самите вие. 

Свързани статии

Картина номер 2 

Подкрепа 

Макар че знаете, че вие сте творец на живота си, вие сте от хората, които търсят подкрепа отвън. Вие сте леко плахи и имате нужда да се „огледате“ в очите на другите, да усетите тяхната подкрепа. Това ви дава кураж и сила и вие сякаш усещате как буквално на гърба ви поникват криле. Ако средата, в която се развивате не ви среща с подкрепящи хора, не бързайте да обвинявате себе си. Може би просто имате нужда от глътка свеж въздух. Не се страхувайте, а се осмелете да смените приятелския си кръг, ако трябва.

Както гласи една поговорка: „Ако цветето не се развива, не обвинявате него, а почвата, в която расте“. Обграждайте се с хора с добра енергия и с такива, които усещате, че ви издигат на по-високо ниво. 

Свързани статии

Картина номер 3 

Смелост 

Толкова много желания и планове бушуват във вас, но вие не показвате нищо от това на повърхността. Може би не можете да дефинирате откъде точно идва тази плахост, но тя със сигурност ви пречи да разгърнете потенциала си и да покажете кои наистина сте вие. Понякога може би се чувствате сякаш сте затворени в собствения си капан от предразсъдъци. „Няма да успея“, „Искам ли го наистина?“, „Може би сега не е правилният момент“ – това са само малка част от ограничаващите убеждения, с които е изпълнено вашето съзнание. Съветваме ви да отделяте повече време и да се свързвате със себе си и желанията си.

Свързани статии

Картина номер 4 

Прекалено самочувствие 

Вие изобщо не можете да разберете скромните хора. За вас те просто не съществуват. Вие винаги сте знаели какво искате и как да го постигнете. Готови сте да платите висока цена, стига в крайна сметка да постигнете това, което желаете. Това в никакъв случай не е лошо, но понякога прекаленото ви самочувствие може да замъгли трезвата ви преценка и да ви накара да действате безразсъдно.

Не позволявайте на егоизма да ви заслепи. Опитайте се да бъдете малко по-чувствителни и отворени към хората. Покажете им, че вие също имате моменти, в които се чувствате безсилни. Това ще ви придаде още повече чар и ще ви направи по-пълноценни личности. 

Свързани статии

Картина номер 5

Любов към себе си 

Вие сте от хората, които са свикнали да се раздават за другите, без да търсят нищо в замяна. Дори и не ви е хрумвало да оставите нещо за себе си. Давате подкрепа, любов, съвети, време… без да търсите отплата. Нищо чудно, че в края на деня се чувствате буквално „изцедени“ – вие просто нямате сили за каквото и да било.

Може би сте на прага на поредния бърнаут, но дори това няма да ви трогне. Съветваме ви наистина да помислите за себе си, да отделите време и да започнете да си давате това, което заслужавате. За да можете да обичате другите и да сте пълноценни, първо трябва да дадете любов на себе си.  

Свързани статии

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
anonimen ( преди 4 месеца )
nali sme dobonamereni a nikoi ne kazva pazi se no vseki ideii i akal rasi wai wai
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
anonimen ( преди 4 месеца )
vmesto da ti pishat statii da se pazis i taka nantatak lekicii razvivame vsicki 1000 idota na glavatani vseki mozak rasi
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
anonimen ( преди 4 месеца )
na kya vselena da se doverim na baditskata tokato vie barkate neciya glava sas glupoti baditite deistvat a te tocno tova iskat sazdavat zabravyane vaspolzat se ot vas pisete mu pisetemi vmesto da mislim za sigornosta si cetem stati kito i decata znayat
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
anonimen ( преди 4 месеца )
dobre ce sam tuk a ne y nas zamo za statie nekoi tese da ispati bez nzacenie samo zatova ce non stop pouchavat a kodiranoto goverene me ot vrastava ne stava vapros za samocusvie tolkova ot klkoto se opitvame da poycavame horata ni ybiha jivota i tova znaeki go nikoi ne go govori govorete za baditite koito nekoi prasta kak da se nakajat i taka na tatak tova vsicko deo go pisete polvinata nee verno rabotata ne me moryat kolkoto idestinite vi bilo to za dobro ili ne badete direkni
отговор Сигнализирай за неуместен коментар