Свободно време

Изберете дърво и вижте каква ще е съдбата ви

Възстановете връзката със себе си

26.05.2023г. / 15 03ч.
Мария Василева
Снимка: istock

Снимка: istock

Животът и ситуациите, които ни спохождат не са фиксирани. Всеки ден, с всичко, което правим, ние можем да променим хода на събитията и да обърнем ситуацията в наша полза. В следващите редове ви предлагаме един кратък тест, с който можете да проверите каква ще е съдбата ви.

Изберете едно дърво и вижте:

Дърво номер 1


Вечната жертва

Понякога изглежда, че каквото и да правите, винаги обстоятелствата са срещу вас. Полагате завидни усилия, но сякаш те не са достатъчни. Често пъти изпитвате неудовлетвореност и се сравнявате с другите хора. Изглежда, че за тях всичко се случва с лекота, а вие трябва да работите усилено, за да получите същите резултати. Питате се с какво сте заслужили всичко това и защо вечно трябва да ви е толкова трудно. Ако чувствате, че контролът на живота и обстоятелствата не са във вашите ръце – грешите. Не позволявайте да попаднете в тази спирала от самосъжаление. Вместо това се свържете със себе си и се опитайте да намерите вътрешната си сила. Всичко зависи от вас – вие сте творец на живота си. Не забравяйте това!

Дърво номер 2


Недоволният

Изглежда, че вие знаете всичко. Трудно се подчинявате и се сработвате с другите хора в работния колектив. За вас може да се каже, че сте човек, който е вечно недоволен – всичко около вас ви дразни – хората, държавата, времето… Понякога имате вътрешното усещане, че сте нещо повече от всички останали и мястото ви не е тук. През годините сте натрупали много негативизъм, вина и обиди. Това е създало у вас една твърда черупка, която сякаш никой не може да разбие. Тя ви служи като броня, която ви защитава и предпазва. Съветваме ви да се свържете с детето, което все още живее някъде вътре във вас. Опитайте се да бъдете малко „по-меки“ и да приемате по детски живота. Не забравяйте, че той може да бъде една забавна игра, а не наказание.

Дърво номер 3


Нехайни сте

Пуснали сте се по течението на живота и изглежда, че това ви харесва. Често пъти нямате ясно мнение по важни въпроси и просто се оставяте да се реете някъде там в пространството. Предпочитате да останете незабелязани, защото смятате, че така няма шанс да бъдете наранени или пък да се изложите. Смятате, че нищо не зависи от вас и оставяте живота просто да изтече между пръстите ви. Съветваме ви да бъдете малко по-смели, да заявите себе си дори това да не се хареса на хората около вас. Поемете контрол над живота си и вижте какви чудеса могат да ви се случат. Преследвайте мечтите си и излезте от удобството на посредствеността.

Дърво номер 4


Вечният оптимист

Независимо колко пъти сте наранявани, вие някак намирате сили и продължавате напред. Животът ви е срещал с много недоброжелатели, но колкото и нападани да сте били, вие сякаш умеете да се изправяте и да бъдете по-силни. Не обръщате внимание на забележките и негативните нападки и се опитвате да приемате хората такива, каквито са. Това е наистина прекрасно ваше качество, но има нещо за което трябва да бъдете внимателни. С това си поведение вие рискувате да държите неприятелите си прекалено близо. Опитайте се да прецените кои хора от вашия близък приятелски кръг наистина заслужават да бъдат в него. Със сигурност около вас има много хора, които ви завиждат. Лесно ще ги разпознаете, ако се вгледате по-добре в техните действия и се вслушате в думите им.

Коментирай