Свободно време

AI преводач – перфектният подарък за пътешествениците

Vasco Translator V4 е практичен подарък за любими хора

12.12.2023г. / 14 00ч.
Мария Дуковска

Препоръчан материал от партньор на az-jenata.bg

AI преводач – перфектният подарък за пътешествениците

С наближаването на коледните празници всички се замисляме все повече за това какво да подарим на близките си хора. Коледа е времето, в което всички се събираме, за да разменяме подаръци и да споделим радостта си от сезона. В свят, в който изборът ни е все по-разнообразен, подборът на точния подарък може да се окаже истинско предизвикателство. Ако търсите подарък за човек, който обича да пътува, търси приключения навсякъде по света и е отворен към различни култури и преживявания, може би ще успеем да ви подскажем какво да му подарите. 

Незабавен преводач

В последните години моменталните преводачи стават все по-популярни. След COVID-19 туризмът отново е в разгара си, а все повече хора търсят удобство по време на път. Какво обаче е незабавният преводач? Това е побиращо се в джоба устройство, което позволява превод на устна и писмена реч в реално време. Идеята е то да се ползва във всякакви ситуации и да сведе до минимум езиковата бариера по време на път. Пример за това устройство е Vasco Translator V4, който освен че е изключително удобен, се предлага и в цели пет цвята. По този начин можете да заложите на дизайн според предпочитанията на човека, на когото искате да подарите преводача. 

Чао, езикова бариера!

Истинският подарък, който ще направите с Vasco Translator V4, е възможността новият му собственик да говори спокойно с хора на цели 108 езика. С едно устройство му давате шанса да говори с 90% от населението на света. Гласовият преводач поддържа 76 езика, текстовият – 90 езика, а преводът на текст от снимка е на цели 108. 

Технологията позволява провеждането на разговори на местния език, независимо в коя точка на света се намира човек. За пътешествениците това означава възможност за пълно потапяне в местната култура и разговори с всеки – от кварталния продавач до потенциален бизнес партньор. Езиковата бариера просто се стопява в мига, в който бъде натиснато копчето за включване на AI преводача. 

Можете да сте спокойни, че подаръкът наистина ще свърши работа, защото Vasco Translator V4 гарантира 96% точност на превода. За целта той използва цели 10 различни системи за превод, а устройството избира най-подходящата за всяка конкретна двойка езици. Така можете да сте сигурни, че собственикът на моментален преводач ще се разбира добре не само с хора, които говорят някой от големите езици, като испански например, но ще могат да се разберат добре и с хората в Япония или някоя друга по-малка страна. Самият превод е двупосочен и моментален, т. е. няма забавяне в комуникацията.

Без ограничения

Незабавните преводачи наистина свалят езиковите бариери, а в случая на Vasco Translator V4 падат и ограниченията за ползване на собствен интернет. Устройството разполага с вградена SIM карта, което означава, че може да се ползва навсякъде, където смартфоните ни обичайно имат обхват. Не е нужно и използването на Wi-Fi или телефон. AI преводачът работи абсолютно самостоятелно, има собствен безплатен интернет достъп в близо 200 страни. С такъв подарък ще спестите още разходи на получателя му, защото дори в по-далечни държави като Австралия и Тайланд той ще може да ползва безплатен интернет, без да му се налага да се съобразява с това къде има Wi-Fi.

Без трудности в използването

Незабавният преводач спокойно може да бъде подарен на всеки, дори и на хората, които понякога се затрудняват в ползването на технологични джаджи. Той е изключително лесен за използване, а софтуерът му е наистина интуитивен. Не е нужна предварителна конфигурация, нито инсталация на софтуер преди употреба. Това прави устройството подходящо за подарък и за по-възрастни хора, които не са в крак с модерните технологии и често имат повече нужда от помощ с езика в чужбина. 

Те могат да ползват преводача дори в ресторант, като снимат менюто, а текстът от него ще им се появи преведен на мига на 5-инчовия екран на моменталния преводач. Тази функция е полезна и при работа с документи, търсенето на упътване, ползване на градски транспорт и други обществени услуги. Удобството е, че устройството за справяне с всяко едно езиково предизвикателство, е в джоба. 

Можете да сте сигурни, че ползващият AI преводача няма да среща трудности и защото джаджата има два микрофона, заглушаващи околните шумове. Т. е. дори на особено оживени места може да се проведе разговор без шумът да пречи. Технологията успява да редуцира до 99% от околния шум. Звукът пък идва от силни високоговорители с до 90 dB. 

Подарък, на който може да се разчита

Може би се питате колко удобно би било подобно устройство, ако постоянно трябва да се мисли за батерията му. Vasco Translator V4 има батерия, която издържа 4-5 дни при нормална ежедневна употреба. В този ред на мисли едно зареждане ще е напълно достатъчно за кратко пътешествие, дори и за планински преход в чужда държава. С него ще донесете спокойствие на ползвателя му. 

Освен че е устойчив на прах, вода и удари, AI преводачът постоянно получава безплатни актуализации на софтуера. Данните пък се съхраняват в Германия и са криптирани, така че можете да сте спокойни, че подарявате сигурен подарък, разработен от компания с 15-годишен опит в сферата. 

Ако сред семейството и приятелите ви има пътешественици, с Vasco Translator V4 можете да им отворите вратата към целия свят. Какъв по-хубав подарък във времена, в които глобализацията прави света все по-отворен и близък!

Коментирай