Свободно време

„Пистолет в торнадо“ – буря от емоции и неочаквани обрати

Моноспектакълът, който донесе номинация за „Икар“ на Весела Бабинова

12.02.2024г. / 15 59ч.
Мария Дуковска
„Пистолет в торнадо“ – буря от емоции и неочаквани обрати

Вече от няколко месеца на сцената на Thѐatro („Театро отсам канала“) можете да гледате „Пистолет в торнадо“ – моноспектакълът на Весела Бабинова. Този първи неин моноспектакъл ѝ донесе голямо признание – номинация за „Икар“ за водеща женска роля.  

В „Пистолет в торнадо“ Весела влиза в ролята на Анджела, жена на средна възраст, която живее в американско градче. Докато се крие в мазето си в очакване да я връхлети торнадо, тя предава случващото се на живо в социалните мрежи. Изправена пред смъртна опасност, барикадирана в мазето и криеща се от бушуващото горе торнадо, Анджела използва последното, което ѝ остава – чувството за хумор. Макар самата тя да е застрахователен агент, нищо в живота ѝ не е съвсем подредено. Опитва се да не лъже, но го прави постоянно. Как така всичко рязко се обърка? Едно торнадо може да обърне наопаки целия ти живот.

Автор на пиесата е Лорън Гъндърсън – един от най-продуцираните драматурзи в САЩ от 2015 година насам, оглавявала списъка цели три пъти, включително и за сезон 2022/2023 г.

Свързани статии

Това е пиеса, в която аз играя Анджела – един много любопитен персонаж. На първо четене си казваш: „Аха, ясно“, но после си даваш сметка, че това е поредният път, в който първото впечатление лъже. Изглежда като жена, с която бих била близка, но пречката е, че с нея никога не можеш да си сигурен дали наистина мисли това, което изрича. Дали всъщност всичко не е просто: „Думи, думи, думи.“, споделя Весела Бабинова за ролята си.

Свързани статии

Режисьор е Васил Дуев – Тайг, сценографията и костюмите са сътворени от Елис Вели, музиката е дело на Антони Рикев, а мултимедията е в ръцете на Албена Баева.

„Пистолет в торнадо“ е втора постановка на продуцентското дуо Луиза Григорова – Макариев и Александър Сано, след „Отблизо“.

Весела Бабинова е носителка на награда „Аскеер“ за изгряваща звезда и „Икар“ за поддържаща женска роля. Позната е още от телевизионния екран с ролята си в „Мен не ме мислете“ и „Денят на бащата“.

В мрежата на Ивентим можете да купите билети за "Пистолет в торнадо" за 2 и 26 март.

Свързани статии

Коментирай