Свободно време

Изберете картина и вижте какъв съвет ви изпращат ангелите 

„Умният човек се учи от грешките си; мъдрият – от грешките на другите“

28.02.2024г. / 11 00ч.
Мария Василева
Снимка: iStock

Снимка: iStock

Макар и да се опитваме да постъпваме правилно и както се очаква от нас като възрастни хора, често пъти дълбоко в себе си ние чувстваме колебание относно редица аспекти в живота ни. Как да постъпим и дали това ще е правилното решение?

Ако имате питане относно даден въпрос, направете този забавен и бърз тест.

Задайте въпроса си, изтеглете карта и вижте какво ще ви посъветват ангелите. 

Карта номер 1

Обмислете добре решението си 

Вие имате склонност да отлагате. Колебаете се през повечето време и когато най-накрая се решите да действате, често пъти установявате, че сякаш сте закъснели. Прекаленото изчакване понякога напълно ви отнема удоволствието и когато се случи това, което сте искали, вие вече не изпитвате удовлетворение.

Съветваме ви все пак да обмислите добре дали да действате, ако толкова дълго отлагате вземането на това решение, желаете ли го наистина?

Дайте си кратък срок и след като той изтече, решете проблема веднъж завинаги. След това не се обръщайте назад. Не съжалявайте и не потъвайте в мисли за евентуалното развитие на нещата. 

Свързани статии

Карта номер 2

Действайте с разума си 

Вие сте доста интуитивни и често пъти се доверявате на вътрешния ви глас. Понякога сте изправени на кръстопът – дали да последвате сърцето или разума? В такива моменти, съветваме ви да следвате следното правило: ако решението е свързано с някакво значително събитие, тогава следвайте разума си; ако проблемът е маловажен, тогава можете да се доверите на сърцето.

Но не забравяйте, че понякога, заслепени от чувствата, можете да постъпвате неправилно. Нека разумът е вашият истински съветник. Чрез него вие ще можете да прецените ситуацията в момента, както и нейното евентуално развитие в бъдеще. 

Свързани статии

Карта номер 3 

Поискайте съвет от близък човек 

Ако се колебаете как да постъпите, доверете се на ваш близък. Нека това е човек, който ви познава по-добре от самите вас – било то близък приятел или роднина. Не се срамувайте да си признаете, че сте объркани и не можете да изберете правилния път. Не позволявайте чувствата да замъглят преценката ви.

Доверете се на безпристрастността на вашия доверен човек и направете решаващата крачка. Не забравяйте, че каквото и да се случи, то винаги е за ваше добро. Няма неуспехи и несполуки, а само уроци, които трябва да усвоите. След време можете да установите, че именно от тази малка помощ сте имали нужда. 

Свързани статии

Карта номер 4 

Вземете си поука от миналото 

Ако се замислите, ще откриете, че вие имате определен начин на действие и на вземане на решения. Този ваш „алгоритъм“ ви насочва как да постъпвате. Хубавото в случая е, че ако сега се колебаете, можете да върнете лентата назад и да се позовете на вашия отминал опит.

Помислете дали сте били изправени пред подобно решение, спомнете си как постъпихте тогава и какви бяха последствията и поуките, които си взехте. Това може много да ви улесни и да ви покаже коя посока да поемете.

Премислете добре ситуацията, а може дори и да се поучите от опита на други. Не забравяйте, че „Умният човек се учи от грешките си; мъдрият – от грешките на другите“. 
 

Коментирай
Здраве и красота