Свободно време

Кейт Мидълтън е болна от рак

От двореца са убедени, че принцесата ще се възстанови напълно

22.03.2024г. / 22 06ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Getty

Снимка: Getty

Принцесата на Уелс Кейт Мидълтън сподели емоционално видео, в което разкри, че се бори с диагнозата рак. Заболяването е било открито след редица направени тестове, пише сайтът  bgonair.bg

„Това е огромен шок, след невероятно тежки няколко месеца. Но съм добре и ставам все по-силна“, сподели тя, цитирана от BBC.

Подробности за заболяването не се разкриват, но от двореца са убедени, че принцесата ще се възстанови напълно.

Във видеото тя допълва, че когато е претърпяла коремна операция през януари, не се е знаело, че има рак.

„Въпреки това, тестовете след операцията установиха, че ракът е налице. Заради това медицинският ми екип ме посъветва да се подложа на превантивна химиотерапия и сега съм в ранните етапи на това лечение. Възстановяването от операцията също отне време, но сега мой приоритет е моето семейство. Аз и Уилям правим всичко възможно, за да работим добре. Отне ми време да обясня на Джордж, Луи и Шарлот, че ще се справя“, признава принцесата.

„Всеки, който се сблъсква с това заболяване, независимо под каква форма – моля, не губете вяра или надежда. Не сте сами“, апелира принцесата.

Тя добавя, че сега семейството ѝ се нуждае от време и уединение.

Белият дом пожела на Катрин „пълно възстановяване след ужасната новина за нейната диагноза.“

„Всички ние току-що научихме ужасната новина. Нашите мисли са с херцогинята на Кеймбридж и нейното семейство“, каза прессекретарят Карин Жан-Пиер.

А от двореца добавиха, че отсъствието на принц Уилям от панихидата на кръстника му в края на февруари се дължи на откриването на диагнозата на Кейт.

Припомняме, че в началото на февруари стана ясно, че крал Чарлз III също е диагностициран с рак.

 

Коментирай