Свободно време

Ретрограден Меркурий в Овен на 1 април – не бързаме в нищо

Внимаваме и с комуникацията

31.03.2024г. / 11 00ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Пролетният сезон настъпи. Според западни астролози той ще бъде динамичен по отношение на астрологичните събития, които ни очакват. В първия ден на месец април Меркурий започва своята ретроградна фаза и то не на шега. Това е едно от най-значимите астрологични събития на пролетта, заедно с двете затъмнения. 

Свързани статии

До 25 април Меркурий ще бъде ретрограден. Последната ретроградна фаза на планетата на мисълта и комуникацията приключи на Нова година. През април Меркурий може да ни срещне с минали любовни интереси, да ни бъде трудно да наваксаме с динамичното ежедневие, да имаме незначителни спорове, от които обаче напрежението около нас да ескалира. 

Новината за поредната ретроградна фаза на планетата обикновено се приема с доза притеснение, вярваме, че нещата се движат назад, но не е така. Обикновено Меркурий се движи по-бързо от Земята, но три или четири пъти в годината пък се движи по-бавно от нашата планета.

Свързани статии

Меркурий започва своята ретроградност по време на „коридора на затъмненията“. Това означава, че планетата навлиза в ретроградната си зона между двете затъмнения за сезона – лунното, което бе на 25 март и пълното слънчево затъмнение на 8 април. Следователно ще трябва да внимаваме с думите си. Енергията на астрологичните събития ще се усети силно. 

Свързани статии

Важно ще бъде да сме внимателни с шегите, особено на 1 април. Също така ще бъде важно и да не приемаме нещата твърде лично. Не бива да забравяме, че се намираме и в сезона на Овена, който е известен със своята пламенна, избухлива и страстна природа. Неговата енергия може да добави повече его, изблици на гняв, чувство на неудовлетвореност. 

Препоръчително е да проверяваме всякаква информация добре, да не бързаме в работата, да планираме, но да не бързаме към осъществяване на плановете си. По време на ретроградната фаза на Меркурий може да се погрижим за комфорта си, да изчистим негативните мисли, да не правим нищо насила. 

Меркурий управлява не само комуникацията, но пътуването и технологиите, така че всички тези неща често се нарушават по време на ретроградността му. Ето защо е важно да намалим темпото.

Втората ретроградна фаза на Меркурий през 2024 година ще бъде на 5 август.
 

Коментирай