Свободно време

12 архетипа според зодията – разберете кой е вашият (+ВИДЕО)

Разкрийте коя е вашата скрита същност 

04.04.2024г. / 15 39ч.
Мария Василева
Снимка: iStock

Снимка: iStock

Архетипът е нещо, което се счита за перфектен или типичен пример за определен вид човек или нещо, тъй като притежава всички негови най-важни характеристики.

Архетипите винаги са донякъде под въпрос. В крайна сметка никой не е изучавал всяка култура в света – това би било невъзможно – така че никога не знаем със сигурност дали нещо наистина е универсално. Но нашата връзка с космоса е неизменна.

Вижте към кой тип архетип принадлежите според зодиакалния ви знак. 

Овен 

Архетип Воин 

Овенът е кардиналният огнен знак, който буквално „избухва“ на пролетното равноденствие, когато природата смело се обновява, подобно на митичната птица Феникс, прераждаща се от собствената си пепел.

Тази смъртоносна сила е знакът на Воина, който следователно е архетипът на Овена. Това е характерът да гледаш на живота като на предизвикателство и да го приемаш с радост. Без него щяхме да лежим в люлките си през целия живот. 

Свързани статии

Телец 

Архетип Земеделец

Телецът е неподвижният земен знак. През слънчевия период е времето за засяване на нивите, осигуряване на храна за следващата година. Затова неговият архетип е Земеделецът, който се грижи за земята и гарантира, че имаме суровина, необходима за нашето оцеляване.

Земеделецът познава цикличния ритъм на годината и не бърза да се отклони от него, нито от друг установен модел. Той знае рисковете от невежи промени и необходимостта да остане на земята.  

Близнаци 

Архетип Шут 

Близнаци е променлив въздушен знак – мисъл, която отлита толкова бързо, че има вероятност да пропусне много хора. Следователно, нищо не трябва да се приема твърде сериозно. Това е архетипът на Шута, този, който може да приеме всеки обрат на съдбата със смях и се грижи да не забравяме да се забавляваме.

Това, с което не можем да се шегуваме, никога не можем да преодолеем. Без шута животът често би бил твърде тежък за понасяне. 

Свързани статии

Рак 

Архетип Майка

Ракът е кардиналният воден знак, този, който се грижи за нашите чувства и иска всеки от нас да бъде доволен. Това е архетипът на Майката. Тя ни ражда, както реколтата узрява в средата на лятото, и ни храни с всичкото това изобилие.

Майката е нашата закрилница, а не наша слугиня. Тя решава кое е най-добро за нас и го прави така. Не се заблуждавайте – тя е владетел. 

Таро карти за април:

Коментирай
Свободно време