Свободно време

Кои са символите и основните черти на вашата зодия?

Вижте какво е характерно за вас 

19.04.2024г. / 12 30ч.
Мария Василева
Снимка: iStock

Снимка: iStock

Може би тайно в себе си знаете, че лицето, което показвате пред света не отговаря напълно на това, което сте. Обществените и моралните норми, възпитанието и заобикалящата ни среда – всичко това формира нашия характер. Но както гласи една древна поговорка: „Който познае себе си, не е живял напразно“.

Вижте кои са особеностите и основните ви черти според вашия зодиакален знак.

Овен

Елемент на Овен: огън 
Символ на Овен: овенът 
Управляваща планета на Овен: Марс 
Управляващ дом на Овен: първи дом на себе си 
Черти на Овен: Този огнен знак е първият знак в зодиака
.

Овните са лидери, тласкат се напред към приключения, изкачват се по корпоративните стълби и прегръщат независимостта. Те са енергична група – страстни, смели, свободолюбиви и донякъде бурни.

Но при всички положителни черти на Овен, винаги има по-тъмна основа. Ревността, нетърпението, капризността и импулсивността може да са трудности за Овен. Ако могат да държат тези неща под контрол, те имат способността и енергията да водят вълнуващ, изпълнен с адреналин и успешен живот.

Свързани статии

Телец

Елемент на Телец: земя 
Символ на Телец: бикът 
Управляваща планета на Телец: Венера 
Управляващ дом на Телец: втори дом по стойност 
Черти на Телец: Приземен.

Този скитащ бик е решителен, отговорен и практичен. Телецът не е привърженик на внезапните промени или несигурността от всякакъв вид. Тези черти могат да доведат до упоритост и твърдост в отношенията и живота, но бикът има възхитителната способност да се придържа към проекти, приятели и партньори за привидно невъзможен период от време и да довежда нещата до завършване.

Те също са страхотни с финансите, предпочитат да работят упорито, за да печелят и спестяват пари, за да постигнат сигурността, от която отчаяно се нуждаят. Те са търпеливи и едни от най-надеждните знаци на зодиака.

Свързани статии

Близнаци

Елемент на Близнаци: въздух 
Символ на Близнаци: близнаците 
Управляваща планета на Близнаци: Меркурий, Управляващ дом на Близнаци: трети дом на комуникацията 
Черти на Близнаци: Този въздушен знак се подхранва от любопитство, общуване, интелектуализиране и прелитане от едно нещо към друго.

Близнаците са представени от небесните близнаци или двойствеността, изобразяващи две страни: те могат да бъдат общителни и игриви, след това сериозни и неспокойни. Те чувстват, че няма достатъчно време да погълнат всичко, което животът може да предложи, но могат да бъдат нерешителни, разбираемо, когато се интересуват от толкова много различни неща.

Близнаците са забавни творци, които е страхотно да бъдат наоколо. Тези социални същества могат да се борят с ангажимента – към работа или партньор – поради нуждата си от приключения, нови преживявания, нова информация и следващото вълнуващо нещо. Тези черти означават, че се справят добре в ситуации, в които могат да бъдат креативни, да философстват с другите и да имат определено ниво на свобода и гъвкавост.

Свързани статии

Рак

Елемент на рака: вода 
Символ на рака: ракът 
Управляваща планета на Рак: Луна
Управляващ дом на рака: четвърти дом на дома 
Черти на Рака: Ракът е воден знак, който се управлява от Луната, което кара тези чувствителни същества да усещат влиянието на лунните цикли, независимо дали им харесва или не.

Раците са емоционални, емпатични и богати на въображение хора. От друга страна, ракът може да бъде отдръпнат и загадъчен на моменти, отваряйки се само за най-близките си. Те не са зодия, която се интересува от случайни срещи и връзки за една нощ.

Въпреки че са предпазливи с доверието си, щом стигнете до сърцето на Рака, те са лоялни и страстни приятели и любовници.

Свързани статии

Коментирай