Свободно време

Тест: Изберете цитат на Харуки Мураками и вижте какво да промените до края на годината

Един забавен тест

09.05.2024г. / 13 00ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Още преди да е настъпила новата година се вълнуваме какво ни очаква. Месеците минават неусетно, но ние продължаваме да сме любопитни и да се вълнуваме какво ни носят оставащите. 

Днес споделяме с вас един забавен и бърз тест.

Пред вас има 6 цитата на японския писател Харуки Мураками. Думи с много мъдрост.

Изберете един от тях и вижте какво трябва да промените до края на годината.

1. „Спомените ни сгряват отвътре. Но също ни причиняват и силна болка.“ 

2. „Когато дълго време се вглеждате в морето, започват да ви липсват хората. Когато гледате хората, започва да ви липсва морето.“ 

Свързани статии

3. „Всеки и всичко изглеждат добре, когато ги наблюдавате от разстояние.“

4. „Всеки, който се влюбва, търси липсващите парчета от себе си.“ 

5. „Но кой може да каже кое е най-доброто? Ето защо трябва да грабнете всеки шанс за щастие, който имате, там където го намерите, и да не се тревожите за другите хора твърде много. Моят опит ми казва, че не получаваме повече от два или три подобни шанса в живота си и ако ги оставим да си отидат, съжаляваме за това до края на живота си.“

6. „Понякога съдбата е като малка пясъчна буря, която постоянно променя посоката си.“

Резултати: 

1. Освободете се от миналото и се разделете с токсичните връзки 

Вашата задача е да пречистите обкръжението си и да освободите ума си от остарелите модели на мислене, миналото, което ви създава пречки да продължите напред. Времето е необратимо, така че не трябва да го губите в самокритика и страхове.

Свързани статии

2. Постигнете независимост и зрялост

Няма да продължите напред, докато не направите първата крачка. Важно е да осъзнаете, че само вие можете да промените живота си и понякога излизането от зоната на комфорт е първата крачка. Бъдете дейни, покажете своите таланти, надградете възможностите си.

3. Разширете хоризонтите си 

До края на тази година се опитайте да следвате и осъществявате вашите цели. Не се страхувайте да тръгнете по нови пътища, да научавате нови неща. Прегърнете свободата, мечтайте, създавайте нови и полезни за вас контакти.

4. Намерете любовта си

Първо трябва да намерите онази любов, любовта към себе си. Дори и да имате връзка, помислете доколко обичате себе си и се грижите за нуждите си. Търсещите нова любов могат да я намерят, но първо е важно да покажат любов към Аз-а. Само когато обичаме себе си и другите го виждат, можем да привлечем любовта, която заслужаваме.

Свързани статии

5. Определете вашето призвание 

Дойде моментът да изберете дейност, която ще вдъхновява душата ви, може би не до края на живота ви, но със сигурност за значителен период. Не поставяйте ограничения за себе си и следвайте гласа на сърцето си. Помислете за ново хоби, обучение, смяна на работата, ако не се чувствате удовлетворени.

6. Приемете себе си

Промяната изисква вашия принос, така че инвестирайте енергия в укрепването, подобряването и празнуването на вашите успехи. Самокритиката в малки дози е необходима, но когато е в повече действа демотивиращо. Превърнете спънките и неуспехите във възможност и дайте повече шанс на позитивните мисли.

Коментирай