Меркурий преминава в знака на Телец - не бързаме и внимаваме с парите

Ето каква енергия ни носи този транзит

16.05.2024г. / 08 30ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

На 15 май планетата на мисълта и комуникацията Меркурий премина в земния знак Телец. Тук ще остане до 3 юни. Тъй като Меркурий е планетата на общуването, то той има голямо влияние върху ежедневния ни живот. И когато една планета влезе в следващия зодиакален знак от зодиака, тя носи свежа енергия в живота ни, насочвайки вниманието ни към нещо ново.

Свързани статии

Всеки зодиакален знак има своя собствена атмосфера, която винаги променя влиянието на въпросната планета. Меркурий е планета, която обича да наблюдава, учи, поради което предпочита бързата, логична и интелектуална енергия на двата си управляващи зодиакални знака - Близнаци и Дева. Когато тази планета премине във фиксирания знак Телец, той променя естеството на начина, по който мислим и възприемаме нещата.

Свързани статии

Телецът предпочита да поддържа нещата стабилни, той е търпелив и практичен. Меркурий в Телец предпочита да забави темпото, да не бърза и да планира предварително, преди да вземе важни решения. Знакът Телец управлява петте сетива - зрение, слух, вкус, докосване и обоняние. От друга страна, Меркурий в Телец има тенденция да прави живота по-ярък, насърчавайки ни да се радваме на хубавото край нас. Да вложим времето и усилията си в придобиването на нови знания. 

На 17 май Меркурий ще влезе в квадрат с ретроградния Плутон във Водолей, което може да извади неудобна информация на повърхността. Много е важно да се пазим от конфликти, спорове през това време, от загуба на пари. Докато Меркурий е Телец темата за парите, имотите, осигуряването на повече сигурност, също ще ни вълнува и това е съвсем нормално, тъй като Телецът се управлява от планетата на парите Венера. Плутон също ще ни помогне да променим отношението си към финансите, но може и да ни даде нови възможности за доходи.

Свързани статии

Но на 27 май Меркурий ще формира секстил със Сатурн, който е планета на дисциплината и ангажираността. Тогава ще имаме възможността да поставим някои дългосрочни планове. Въпреки това трябва да знаем, че плановете ни може да се променят или пък не, когато Меркурий обедини енергията си с непредсказуемия Уран - планетата на революцията, което ще се случи на 31 май. Възможни са големи прозрения, осъзнавания. 

Свързани статии

Свързани статии

Коментирай