![1 пакет фетучини
½ чаша масло
2 чаши течна сметана
½ чаена лъжичка смлян черен пипер
1/3 чаша настърган пармезан
1/3 чаша песто от босилек
350 г обелени скариди](/media/files/resized/article/654x358/373/481925ff8037997f3d56d41aa227b373-cb7b3e720f9f7da8e91ccb58be97e827.jpg)
Напълнете една голяма тенджера с леко подсолена вода и я оставете да заври. Добавете фетучините и варете в продължение на 8-10 минути. Добре е да ги оставите „ал денте“, но изборът е ваш.
Отделно в голям тиган разтопете маслото на средно висока температура. Когато маслото се разтопи, добавете сметаната и черния пипер. Разбърквайте непрекъснато, за да не загори или кипне. Оставете да покъкри за 2-3 минути като постоянно разбърквате.
След това добавете пармезана в получения сметанов сос като продължавате да бъркате. Нека съставките се смесят добре. Изцедете фетучините и ги сложете в тигана при останалите съставки за 3 до 5 минути, докато сосът се сгъсти.
Отделно сварете скаридите за кратко, за да останат крехки. За 5 минути обикновено са готови. Сервирайте ги върху горещите фетучини.
Снимка: Thinkstock
Опитайте още: