![200 г аспержи
1 пакет паста
4 скилидки чесън
½ чаша зехтин
1 чаша масло
1 супена лъжица лимонов сок
200 г скариди
150 г гъби, нарязани на тънко
½ чаша настърган пармезан
сол и черен пипер на вкус](/media/files/resized/article/654x358/f2a/815c302a6d00c40e4ed9216bb99eff2a-b2b01e05e12c179d3449485cbae809b3.jpg)
1 ч.
-
Порции: 8
В тенджера сварете аспержите с малко вода, колкото да ги покрие. Не варете прекалено, за да останат леко твърди.
В друга, по-голяма тенджера, в подсолена вода, сварете пастата. Варете не повече от 8 минути.
В тиган запържете чесъна в зехтина на слаб огън, докато добие златист цвят. Добавете маслото в тигана заедно с лимоновия сок. Гответе и разбърквайте, докато маслото се разтопи напълно. Поставете скаридите в тигана и ги пържете, докато потъмнеят леко.
В голямата тенджера с пастата (която вече сте отцедили) изсипете всички продукти от тигана заедно с аспержите и гъбите в тенджерата. Задушете, докато всички съставки омекнат напълно. Овкусете със солта и пипера.
Сервирайте пастата, поръсена с пармезана.
Снимка: Thinkstock
Опитайте още: