Меню

Фетучини с морски дарове и сметанов сос

23 май 2015 | 12:10 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
1 пакет фетучини
1 и ½ лъжици масло
1 чаша нарязан пресен лук
4 скилидки чесън
100 г броколи
250 г обелени скариди
100 г рулца от раци
2 чаши и половина сметана за готвене
1 чаша настърган пармезан
сол и черен пипер на вкус
2 супени лъжици царевично нишесте
40 мин.

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

Кипнете подсолена вода в голяма тенджера. Добавете пастата вътре и я варете 8-9 минути. Разтопете маслото в тиган на средна температура. Разбъркайте в него чесъна и лука. Добавете скаридите и рулцата от раци. Разбъркайте, за да не загорят.

Намалете котлона. Добавете подправките в тигана. Изсипете сметаната, предварително разбъркана с нишестето. Оставете да покъкри за 1-2 минути. Постепенно поръсете морските дарове с пармезана. Добавете и броколите.

Накрая прибавете фетучините в тигана, за да се смесят добре с всички съставки. Сервирайте като добавите още малко настърган пармезан.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай