В голяма тенджера с леко подсолена вода сложете фетучините. Оставете ги да врят около 8 минути. След като са готови – отцедете.

Запържете бекона, нарязан на парчета, на умерен огън, докато стане леко хрупкав. Извадете го и го поставете върху кухненска хартия да се отцеди.

Разбийте яйцата, пармезана и сметаната в купа, след което добавете и бекона.

Сложете фетучините в тигана, разбъркайте леко, след което добавете и сместа с яйцата. Оставете да се сготвят за около 1-2 минути, докато се сгъсти малко.

Важно е да не допускате яйцата да се сготвят прекалено и да станат на парцали. Овкусете със сол и черен пипер и сервирайте. По избор поръсете и малко пресен магданоз или кориандър.

Снимка: iStock

Опитайте още: