![400 г паста по ваш избор
400 г пресни печурки
5-6 скилидки чесън
зехтин, сол, черен пипер](/media/files/resized/article/654x358/ce6/4791933b8e20abce827cb0cb732edce6-de04f40076eed30f0c8b5d01a5607039.jpg)
30 мин.
-
Порции: 3
Сварете пастата според инструкциите на опаковката. Докато пастата се вари, в тиган загрейте малко зехтин и прибавете нарязания на ситно чесън. След като се задуши прибавете и нарязаните гъби. Докато пастата се свари гъбите ще омекнат.
След това я прецедете и сложете в тигана при гъбите. Гответе още 1-2 минути и овкусете със сол и черен пипер. По желание поръсете със свеж магданоз.
Снимка: iStock
Вижте още 10 рецепти за апетитни постни ястия