Меню

Фетучини карбонара с много лук

18 юни 2019 | 06:05 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
5 супени лъжици зехтин
2 глави лук, нарязани  на ситно
2 стръка пресен лук, нарязани на ситно
500 г бекон, нарязан на ленти
1 скилидка чесън, пресована 
1 пакет фетучини
3 жълтъка 
½ чаша готварска сметана
¾ чаша настърган пармезан 
сол и черен пипер на вкус
45 мин

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Сварете пастата в подсолена вода за 8 минути. Отцедете и оставете настрана. Загрейте зехтина в тиган на средна температура. Сотирайте двата вида лук в мазнината. Добавете бекона и пържете, докато добие златист цвят. Прибавете чесъна и разбъркайте за още няколко минути. Свалете от котлона.

В купа разбийте жълтъците, сметаната и настъргания пармезан. Залейте сместа с бекона с нея. Върнете я на котлона. Добавете в тигана и пастата, овкусете със солта и пипера и разбъркайте добре преди да сервирате.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай