Загрейте малко мазнина в голям тиган. Нарежете наденицата на едри късове и я запържете. Добавете лука и зелената чушка. Разбърквайте за 10 минути, докато наденицата се запържи добре. Отцедете мазнината.

В тигана с отцедената наденица добавете маринарата и нарязаните домати от консерва. Овкусете с чесновия прах. Оставете сместа да клокне и намалете котлона. Гответе, докато доматите се разпаднат в сос или около 40 минути.

Междувременно загрейте фурната на 180 градуса. Кипнете подсолена вода в тенджера. В нея сварете тортелините. Когато изплуват на повърхността са готови или около 8 минути. Отцедете ги.

Внимателно подредете всички продукти в тава за печене. Покрийте с настърганата моцарела и печете за около 30 минути или до златисто.

Снимка: iStock

Вижте още: