Меню

Макарони по сицилиански

4 февруари 2009 | 12:26 | Аз жената
5 от 1 гласа
Добави в любими
За 4 порции:
1 пакет макарони едри 
1/2 пакет масло 
200 г кайма смес свинско и телешко 
2-3 глави лук 
200 г кашкавал 
100 г доматено пюре 
1/2 китка магданоз 
сол и черен пипер на вкус
1 ч.10 мин.

Продукти
Приготвяне

Във вряща подсолена вода сварете макароните. 

Запържете каймата, като я бъркате, за да стане на малки парченца. Почистете и нарежете на ситно лука. Добавете към каймата. Овкусете със солта и пипера. Пържете още 1-2 минути и добавете доматения сос. Бъркайте до сгъстяване.
В голяма купа изсипете отцедените макарони. Залейте със сместа. Поръсете с настъргания кашкавал и нарязания на ситно магданоз.
Добър апетит!

Снимка: photl.com

* * *

Спаначени макарони с пиле

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай