Загрейте фурната на 220 градуса. Обелете и нарежете измитите праскови.

В голяма купа смесете прасковите, ¼ чаша бяла захар, ¼ чаша кафява захар, ¼ лъжичка канела, индийското орехче, лимоновия сок и царевичното нишесте. Разбъркайте много добре съставките. След това ги изсипете в тавичка за печене, предварително намазнена. Печете за около 10 минути.

През това време в друга голяма купа смесете брашното, останалите чаши бяла и кафява захар, бакпулвера и солта. Добавете и маслото и намачкайте с ръце съставките. Ако трябва си помогнете с миксер. Трябва да се получи смес, наподобяваща тесто.

Добавете водата и отново разбъркайте.

Извадете прасковите от фурната. Поръсете ги със сместа от захар и канела (топинга). Накрая залейте с тестото и печете за още 30-40 минути.

Снимка: Thinkstock

Опитайте още: