Чийзкейк с малини и бял шоколад

28 юни 2015 | 11:52 | Илияна Николова
5 от 2 гласа
Добави в любими
1 чаша натрошени шоколадови бисквити
½ чаша + 5 супени лъжици бяла захар
¼ чаша масло, разтопено
200 г малини
2 супени лъжици царевично нишесте
½ чаша вода
2 чаши натрошен бял шоколад
½ чаша течна сладкарска сметана
250 г крема сирене
3 яйца
1 ванилия
2 ч.

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

В средно голяма купа смесете бисквитените трохи, 3 супени лъжици захар и разтопеното масло. Направете маслената смес, необходима за блат на чийзкейка. Разстелете сместа върху подходящ съд.

В тенджера смесете малините (като си оставите няколко за украса), 2 супени лъжици захар, царевичното нишесте и водата. Нека сместа кипне, след което се оставя да ври 5 минути, докато се сгъсти. Прецедете соса през цедка, за да се отстранят ситните семки на малините.

Загрейте фурната до 165-170 градуса. В метална купа на водна баня разтопете шоколада на котлона. От време на време разбърквайте, за да не се получат бучки.

В голяма купа смесете крема сиренето и половин чаша захар. Сместа трябва да стане гладка. Разбийте яйцата едно по едно и ги добавете към сместа. Бъркайте с миксер. Добавете ванилията в течния бял шоколад. Изсипете пълнежа върху кората. Загладете с шпатула. След това с върха на остър нож направете фигури, за да може шарката да добие мраморен ефект.

Печете за около 55-60 минути в загрята фурна. Охладете напълно преди да приберете в хладилник за около 8 часа. Извадете чийзкейка от формата и сервирайте поръсен с парченца бял шоколад и пресни малини.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай