В средно голяма купа смесете бисквитените трохи, 3 супени лъжици захар и разтопеното масло. Направете маслената смес, необходима за блат на чийзкейка. Разстелете сместа върху подходящ съд.

В тенджера смесете малините (като си оставите няколко за украса), 2 супени лъжици захар, царевичното нишесте и водата. Нека сместа кипне, след което се оставя да ври 5 минути, докато се сгъсти. Прецедете соса през цедка, за да се отстранят ситните семки на малините.

Загрейте фурната до 165-170 градуса. В метална купа на водна баня разтопете шоколада на котлона. От време на време разбърквайте, за да не се получат бучки.

В голяма купа смесете крема сиренето и половин чаша захар. Сместа трябва да стане гладка. Разбийте яйцата едно по едно и ги добавете към сместа. Бъркайте с миксер. Добавете ванилията в течния бял шоколад. Изсипете пълнежа върху кората. Загладете с шпатула. След това с върха на остър нож направете фигури, за да може шарката да добие мраморен ефект.

Печете за около 55-60 минути в загрята фурна. Охладете напълно преди да приберете в хладилник за около 8 часа. Извадете чийзкейка от формата и сервирайте поръсен с парченца бял шоколад и пресни малини.

Снимка: iStock

Опитайте още: