Меню

Ягодов пай с крем и претцели

17 юни 2025 | 07:00 | Илияна Николова
лесно
Добави в любими
Ягодов пай с крем и претцели. Снимка: istock
60 мин.

  • Порции: 10

Ако ви се хапва пай, опитайте нашето предложение за ягодов пай с пухкав крем и хрупкавост, идваща от претцели. Един нов начин да поглезите сетивата си с нещо вкусно, сладко и безкрайно ароматно. 

Продукти
Приготвяне
  1. Загрейте фурната на 180 градуса. 
  2. В купа смесете натрошените претцели и 4 и ½ супени лъжици захар. 
  3. Залейте с разтопеното масло и разбъркайте добре, докато се получи груба смес. 
  4. Разпределете я в стъклена форма за печене, като притиснете с лъжица или чаша. 
  5. Печете в загрята фурна за 15 минути или докато добие златист загар. 
  6. Извадете от фурната и оставете да изстине напълно. 
  7. В голяма купа разбийте захарта със сметаната и крема сиренето до гладка смес. 
  8. Размажете пълнежа върху основата от претцели във формата. 
  9. Сложете в хладилник за 40 минути. 
  10. Залейте нарязаните ягоди с вряла вода в голяма купа. 
  11. Към тях добавете желатина и останалата захар. 
  12. Разбъркайте, докато всичко се разтвори добре. 
  13. Изчакайте ягодите да изстинат, но не изцяло, за да не се стегне желатинът. 
  14. Залейте сладкиша с ягодовата смес и върнете в хладилника за 2 часа. 
  15. Нарежете и сервирайте пая, след като желатинът се е стегнал напълно.  

Свързани статии

Снимка: iStock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай