Ако ви се хапва пай, опитайте нашето предложение за ягодов пай с пухкав крем и хрупкавост, идваща от претцели. Един нов начин да поглезите сетивата си с нещо вкусно, сладко и безкрайно ароматно.
Продукти
Приготвяне
Загрейте фурната на 180 градуса.
В купа смесете натрошените претцели и 4 и ½ супени лъжици захар.
Залейте с разтопеното масло и разбъркайте добре, докато се получи груба смес.
Разпределете я в стъклена форма за печене, като притиснете с лъжица или чаша.
Печете в загрята фурна за 15 минути или докато добие златист загар.
Извадете от фурната и оставете да изстине напълно.
В голяма купа разбийте захарта със сметаната и крема сиренето до гладка смес.
Размажете пълнежа върху основата от претцели във формата.
Сложете в хладилник за 40 минути.
Залейте нарязаните ягоди с вряла вода в голяма купа.
Към тях добавете желатина и останалата захар.
Разбъркайте, докато всичко се разтвори добре.
Изчакайте ягодите да изстинат, но не изцяло, за да не се стегне желатинът.
Залейте сладкиша с ягодовата смес и върнете в хладилника за 2 часа.
Нарежете и сервирайте пая, след като желатинът се е стегнал напълно.