Майчинство

Най-сигурният признак, че смятаме детето ни за голямо

Кога разбираме, че детето ни е пораснало?

04.01.2013г. / 15 30ч.
Вергиния Генова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Кога според вас е времето, когато вече имаме детето за достатъчно голямо и не трябва да го следим всяка секунда – дали ще се удари в ръба, дали няма да изяде пръстта в саксията, да бутне нещо или да се нарани с нещо. Кога да си вземем почивка?

Майките постоянно са на нокти, постоянно са в бойна готовност. Особено ако детето е проходило току-що, наблюдаваме го зорко и можем да си починем само когато то спи.

Но най-сигурният белег, че вече сме се успокоили, че няма да се случи нищо лошо с нашето злато е, когато започнем да затваряме вратата на банята и тоалетната и се усамотяваме, без да се притесняваме.

Свързани статии

Иначе когато са сами с детето в къщата майките постоянно държат да чуват и по възможност да виждат какво се случва с тяхното скъпоценно богатство.

Е, затова са измислени бейбифоните! – ще възкликне някой! Именно защото майката иска по всяко време да вижда и чува какво прави детето й.

Обаче там е работата, че не всяка майка в България може да си позволи това чудо на техниката, което за много хора по света не е нищо кой знае какво, а удобство в ежедневието.

Но у нас все още отворената врата… на тоалетната, банята, кухнята… е бейбифонът, на който имаме доверие.

Когато започнем да я затваряме, значи вече сме сигурни, че детето ни е достатъчно самостоятелно и ще преживее известно време извън нашия контрол.

Спомняте ли си кога започнахте да затваряте вратата? Или вие имате друго мерило за това, че детето ви е пораснало? Друг начин да го пазите и следите, докато вършите неотложни неща у дома?

Коментирай