Панирани ябълкови кравайчета

13 април 2018 | 10:59 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
6 ябълки
1 чаша брашно
1 бакпулвер
100 г захар
1 щипка сол
1 чаша кисело мляко
1 яйце
200 мл олио
1 щипка канела
1 ванилия
½ ч.л. сода
60 мин.

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

Разбъркайте или пресейте брашното със солта и содата. В отделна купа разбийте млякото с яйцето. Разбитата смес прибавете към брашното и разбъркайте. Добавете и течната ванилия и отново разбъркайте.

Междувременно обелете и нарежете ябълките на кръгчета като предварително сте почистили ябълката от кочана. Така ще получите формата на кръг с дупка или кравайче. Най-лесно става, ако се сдобиете с уред за изваждане на кочана на ябълката, докато тя е цяла.

В малка купичка смесете канелата и захарта.

Загрейте олиото в дълбок тиган или тенджера. Всяко кръгче ябълка потопете добре в сместа с брашното и млякото, след това пуснете в сгорещеното олио. След като добият златиста коричка, значи ябълковите кравайчета са готови. Извадете ги от тигана, отцедете от мазнината и оваляйте в захарно-канелената смес.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай