Меню

Супа с тиква

15 февруари 2005 | 09:08 | Джадала Мария
5 от 2 гласа
За 4 порции:
3-4 големи кубчета тиква 
1 глава лук 
2-3 моркова 
1 чушка 
1 шепа грах (опция) 
1/4 пакетче масло 
1 чаша прясно мляко 
сметана, кротони, сол, черен пипер и магданоз на вкус.
1 ч.

Продукти
Приготвяне

Почистете зеленчуците. Поставете в около литър топла вода. Оставете да се сварят за около 10 минути. Свалете от котлона и пасирайте до получаване на хомогенна смес. Върнете на котлона, добавете млякото и маслото и оставете да поври още десетина минути.

Изключете котлона и добавете подправките. Сервирайте не гореща супата с малка бучка допълнително масло към всяка порция, или лъжица сметана, кротони.

Добър апетит!

Снимка: photl.com

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай