Меню

Супа Яйла

16 август 2006 | 10:04 | Аз жената
Добави в любими
За 4 порции:
2 супени лъжици маргарин или краве масло 
3 супени лъжици брашно 
1 литър вода 
1 кофичка кисело мляко 
1 яйце 
1 кубче пилешки бульон (може и без) 
3 супени лъжици ориз (може и без) 
джоджен
50 мин.

Продукти
Приготвяне

Брашното се запържва с маслото до лек златист цвят. Прибавят се водата, оризът, бульонът и след като заври се прибавя застройка от кисело мляко, разбито с яйце, поръсва се с джоджен. По желание преди консумация може да се "украси" с леко запържен в олио червен пипер.

Снимка: photl.com

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай