Меню

Крем супа от пиперки

25 октомври 2006 | 00:24 | Аз жената
Добави в любими
За 4 порции:
1/2 кг пиперки 
стрък праз лук (бялата част) 
1/3 пакетче краве масло (40 г) 
4 чч зеленчуков бульон или преварена вода 
3-4 сл настъргано сирене 
3-4 сл прясно мляко 
магданоз 
копър 
сол
1 ч.15 мин.

Продукти
Приготвяне

Почистените и измитите пиперки се нарязват на едро и се задушават с няколко лъжици подсолена вода до омекване. След това се претриват през сито и се връщат в бульона. Маслото се загрява и в него се пуска настърганото сирене.

Прибавя се брашното, разредено със зеленчуковият бульон пюре от пиперките и сол на вкус. Супата се вари на тих огън десетина минути. Преди поднасянето й се прибавят млякото и смес от ситно накълцани магданоз, копър и лук.

Снимка: photl.com

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай