Меню

Доматена супа “Bloody Mary”

31 юли 2007 | 13:16 | Аз жената
Добави в любими
 кг домати
700 г червен лук
8 скилидки чесън
6 малки клончета розмарин
4 червени чушки
8 супени лъжици зехтин
сол
млян черен пипер на вкус
600 мл зеленчуков бульон “Галина Бланка”
2 супени лъ

Продукти
Приготвяне

Нарязваме доматите на четвъртинки и ги нареждаме в тава, слагаме нарязания лук, обелените скилидки чесън и нарязаните на колелца чушки, всичко предварително добре измито. Подправяме със сол и черен пипер и поливаме със зехтин. Печем на фурна, загрята до 200 градуса C. Изпечените зеленчуци разбиваме с пасатор. Прецеждаме и сипваме в тенджера. Добавяме горещия зеленчуков бульон, оцета, доматения сос и кипваме. Сваляме от огъня и прибавяме водката.


Поднасяме супата с по 1 супена лъжица сметана и крутони.

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай