Меню

Месни палачинки

27 март 2013 | 10:44 | Аз жената
5 от 1 гласа
Добави в любими
За палачинките: 
брашно 250 г 
мляко 0,5 л
3-4 яйца
2 щипки сол 
1 с.л. олио
За гарнитурата и пълнежа: 
500 г кайма
1-2 глави лук  
подправки на вкус

Продукти
Приготвяне

Брашното се слага в дълбок съд. Прави се кладенче и в него се изсипват яйцата, разбити като за омлет (или едно по едно). Сипва се бавно половината мляко, бие се 2-3 минути, за да се получи гладка смес. Прибавя се солта, олиото, Изсипва се втората половина от млякото. Сместа се похлупва и стои половин час на стайна температура преди пърженето.

Плънка за палачинките: Вземате каймата и от нея отделяте около 100 г. останалата част запържвате с лука по ваш вкус, добавяте подправки.

Гарнитурата от картофи приготвяте като ги режете на филийки и издълбавате дупчици в тях. Запълвате ги с отделената кайма и печете на умерена фурна до златист цвят. След това подреждате както е на снимката.
Да ви е сладко на всички.

Автор на рецептата е Гинка Янкова, участник в конкурса „Празнични трапези".

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай