Меню

Шишчета с пилешко месо и бекон в марината

18 септември 2014 | 11:56 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
10 големи гъби
1 глава лук
2 чушки
500 г пилешки гърди без кожа
250 г бекон, нарязан на лентички 
За маринатата:
4 супени лъжици соев сос 
4 супени лъжици ябълков оцет  или лимонов сок
2 супени лъжици мед 
1 супена лъжица дижонска горчица

Продукти
Приготвяне

Направете марината и в нея сложете пилешкото месо, което предварително сте нарязали на парченца като за шишчета. Оставете ги за около час. След това извадете месото от марината и всяко парче увийте в лентичка бекон.

Редувайте на шиша месо увито в бекон и зеленчуци. Печете на предварително загрята скара или грил тиган. Ако ви е останала марината, докато печете, намажете леко шишчетата, за да се овкусят и зеленчуците.

Снимка: Thinkstock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай