Меню

Яйчени мъфини с бекон и извара

5 ноември 2019 | 11:04 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
500 г пушен бекон
10 яйца, разбити
500 г извара 
250 г кашкавал
1-2 люти чушки, ситно нарязани
½ чаша брашно
½ чаша разтопено масло 
1 чаена лъжица бакпулвер 
½ чаена лъжица сол
60 мин

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

Запържете бекона до златисто в сгорещена мазнина. Отцедете го върху кухненска хартия. В купа разбийте яйцата и към тях добавете изварата, настъргания кашкавал, чушките и нарязания на кубчета бекон. Охладете в хладилник за през нощта. Загрейте фурната на 180 градуса. Извадете сместа от хладилника. Разбийте я заедно с брашното, солта и бакпулвера. Разпределете я във форми за мъфини. Печете в загрята фурна за около 30 минути или до златисто.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай