Меню

Гъбена каша

9 май 2008 | 11:21 | Аз жената
3 от 12 гласа
около 200 г печурки (може и челадинки, пресни или замразени)
50 г масло
2 лъж. олио
4-5 лъж. брашно
сол
черен пипер
60 мин.

  • Порции: 2-3

Продукти
Приготвяне

Гъбите се нарязват на парченца. Сваряват се в подсолена вода. Маслото и олиото се загряват и в тях се запържва до златисто брашното. Постепенно с бъркане се добавят гъбите и бульона. На слаб огън с бъркане се досварява кашата още няколко минути. Добавя се черен пипер.
Добър апетит!

Снимка: istock

Каша с пиле

 

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
mitko ( преди 11 години )
0 rate up comment 0 rate down comment
Jenia ( преди 11 години )
Na gabenata kasa nai-otiva Tarus ( Estragon) -podpravka. "Prost kato gabena kasa" sigurno ste ia 4uvali tazi pogovorka !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
Dimitar ( преди 11 години )
Mнoго kpacuвa cтaнa! A пък вoдaтa мoжe дa ce uзвapu, ako вu e в пoвeчe :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
Мери ( преди 11 години )
Ако пък вместо вода използвате прясно мляко резултата е невероятен !!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
Иван ( преди 11 години )
Ами току що я направих доволен съм.стана много добре само искам да кажа на Мартин приятелю то си е до човека всеки иска различен резултат и съответно различно количество вода на око както се казва ;)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
Martin ( преди 11 години )
Tapo-ne pi6e s kolko voda se svarqva a qvno e vajno
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 0 rate down comment
krisi ( преди 11 години )
не забравяите да добавите накрая и чубричка и малко масълце
отговор Сигнализирай за неуместен коментар