
Знаем, че ние сме това, което ядем. Природата е създала така храните, които слагаме на трапезата, че да ни напомнят за здравето на кой орган имат особени ползи. А знаете ли кои плодове да хапвате по-често за здравето на всяка система? Вижте повече в галерията ни.
Грозде - за белите дробове
Вкусното грозде има безспорна прилика с алвеолите на белите дробове. Алвеолите са малки кухини в белите ни дробове, които участват в процеса на дишане. Когато вдишваме те окисляват с кислород неокислената кръв, а при издишване изпомпват въглеродния диоксид от кръвта. Включете във вашето меню любимият ви сорт грозде, тъй като се смята, че полезният плод може да намали риска от рак на белия дроб. Снимка: pexels
Коментари 0
Напиши коментар